emeliesform.blogg.se

En stor storm med bakning.

Publicerad 2013-12-09 08:38:23 i LCHF, Recept.,

 
 
Det har varit stormigt de senaste dagarna. En ganska obehaglig blåst som får en att nästan lyfta från marken.
Jag kom inte till jobb i fredags. 
Jag spenderade fredagsmorgonen med att tvätta (jag hade såklart glömt att köpa nytt tvättmedel som vanligt och fick börja dagen med att springa till konsum)
Och så bakade jag. Saffranskaka med blåbär!
 
Jag använde mig av samma recept som till mjuk pepparkaka, nämligen:
 
100g smör
2ägg
1,5 dl rysk yoghurt
0.5g saffran
2tsk bakpulver
1,5dl mandelmjöl
blåbär
 
Såhär gjorde jag: 
Jag smälte smöret i en stor bunke i micron, sen blandade jag smöret och saffran. Sen öste jag i alla ingridienserna förutom blåbär och vispade till en smet.
Sen hällde  jag i smeten i en form och strödde över blåbär och sen in i ugnen i 30 min. Klar!
 
 
 
Igår när det inte var så mycket storm kvar bakade jag tillsammans med Sanne och vår vän Gabbi.
Det blev detta:
 
Frysta bananer i mörk choklad och kokos!
Superenkelt.
Skär ca 3 bananer i skivor, in med dem i frysen tills de blir fysta.
Smält mörk choklad, vi körde 200g.
Doppa bananen i mörk choklad och rulla sedan i kokos.
Ställ in det i kylen tills chokladen har smält. Sen är det klara att äta!
Det är riktigt gott!
 
Sen blev det också Rocky Road!
 
Jag har aldrig ätit Rocky Road innan, men det var gott.
 
Smält 400g mörk choklad med 150g smör. Sen i med diverse grejer.
Vi hade i: pistagenötter, rostade hasselnötter, valnötter, jordnötter, sockerfria kolor och sockerfria marschmallows.
 
 
 
 
 

this time baby i´ll be bulletproof.

Publicerad 2013-12-02 12:45:14 i Allmänt,

 
 
Då var änligen November över och December är här. Jag gillar inte alls November, det är årets tråkigaste månad. December är lite roligare, framförallt mysigare. Fast jag är ju egentligen en vår/höst-tjej. Då trivs jag som bäst.
 
Något roligt med december är att en av mina träningsförebilder Sara har något som kallas för "jävligt jobbig julkalender" evenemanget på facebook hittar ni här. Förra året var vi (jag och Sanne) också med, men vi skrev själv träningsgrejer till vår kalender. Men i år har Sara förberett en färdig. Så himla kul! Det enda jag fasar för är den 14e när det är 100 burpees............
 
Igår var det intervaller som gällde, jag valde att gå utanför min comfort zone och gjorde intervallerna på cykeln istället för corsstrainern. Men det gick bra, men det var jävligt jobbigt.
 
Idag var det lucka nr 2 vilket innebar att det skulle vara något lugnt. Så det blev en härlig morgonpromenad, det var verkligen längesedan. Och så fort jag kom utanför dörren kände jag att jag har verkligen saknat mina morgonpromenader!
Det blev en behaglig runda på 6km. 
 
Men när jag kom hem, kände jag att det kröp i kroppen och att jag hade mycket mer energi. Så jag begav mig till gymmet mellan tvättomgångarna för att maxa och ge allt jag hade på crosstrainern i 40 min. DET VAR SÅ BEFRIANDE. Jag vet att många hatar crosstrainern men som ni vet så älskar jag den.
 
 
Alltså tillbaka till Sara. Hon är en klok tjej. Den enda podcasten jag någonsin har lyssnat/lyssnar på är hennes. Den heter träningsglädje talks. Ladda ner den! För jag vill verkligen tipsa er om hennes ena pod (heter ett avsnitt så?????) som heter "det sorgliga med hälsotrenden" Jag gråter varjegång jag lyssnar på den, för det är så sant som hon säger. Här kommer ni aldrig få se tighta lår eller sexpack på magen. Det är inte sån jag är. Det är inte mina mål med träningen. Mina mål är att jag ska må bra. Från själen hela vägen ut. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela