emeliesform.blogg.se

April, april din svettiga sill!

Publicerad 2014-03-31 10:39:00 i Allmänt,

 
 
 
Vet ni vad?
Imorgon är det April, redan! Alltså jag hinner inte med! 
Jag tycker att jag har fått in en bra rutin när det kommer till träningen, kanske inte så mycket som jag vill. Men en väldigt bra rutin. 
Jag tränar ca 3-5 ggr i veckan. Målet är 5 gånger. Så jag skulle kunna öka takten lite.
 
Men imorgon är det April.
 
April innebär att bästa Sara, som har denna gruppen på facebook. Drar igång DETTA evenemanget. Det går ut på att under April få ihop så många träningspass som det är dagar. Alltså 30st. Här ser jag min nystart!
April innebär också en månad kvar till Vårruset. Jag och Sanne har också pratat om att springa Änglamilen den 31a Maj, så om jag ska klara springa en mil i Maj innebär det hårdträning bär det kommer till löpning.
Jag drar också igång en tävling med mina arbetskolleger som handlar om vardagsmotion, förhoppningsvis är de intresserade och vill!
 
Jag tror att April kommer bli en fantastisk träningsmånad för mig!
Hur gör ni för att April ska bli en fantastisk träningsmånad för er?
 

Curryröra.

Publicerad 2014-03-26 07:38:17 i Kost, LCHF, LCHF recept, Recept.,

 
 
Här kommer receptet på curryröran jag gjorde häromdagen! (Har du ingen aning om vad jag pratar om, följ mig på instagram så vet du! Där heter jag secondnightout)
 
 
 
Stek många veggobitar/kyckling (Vad en nu föredrar) Och låt de svalna.
Hacka purjolök och paprika.
 
Välj storlek på creme fraiche beroende på hur mycket röra du vill ha.
Jag använde mig av 5dl och det har räckt länge nu.
Blanda creme fraiche och lite majonnäs till det är helt fördelat.
I med, paprika, purjo och dina veggobitar/kycklingbitar.
Ös på med curry! Jag använde mig av vanlig curry och röd curry. Salta och peppra lite också!
 
Och tada! Klart!
 
 
 

you might think i'm crazy.

Publicerad 2014-03-24 16:57:26 i Träning, Träningskläder, lchfochträning,

 
 
 
 
Hej på er!
 
Hur har er helg varit?
Jag har spenderat nästan hela helgen på jobbet. Men i lördags var jag och Sanne på en väldigt skön promenad på tre timmar! Vi gick runt i skogen, gick längs havet. Det var super mysigt! Och Sanne hade gjort goda Wraps som vi hade med som fika. En fin eftermiddag.
 
Idag är jag ledig. Jag har inget planerat. Så jag tänkte ha en sovmorgon. Jag vaknade strax innan åtta av att katten skrek på mig, hoppade upp i sängen och såfort jag klappat henne i typ en minut så var hon nöjd och gick och la sig. Jag la mig i soffan med en kopp kaffe och kollade lite på serier, klickade hem två biljetter till Kents spelning på Mejeriet. Sen gick jag till gymmet.
 
När jag kom till gymmet var det SMOCKAT. Jag fick cykla som dagens uppvärmning...jaja. Bestämde mig snabbt för att köra intervaller och satsa på att cykla en mil. Tur att det går hyffsat snabbt. Även om jag hatar motionscykeln så kom jag på mig själv med att hela tidenle för mig själv. Alltså jag älskar att träna så himla mycket. Jag har svårt att se mig i en framtid utan träning. Och även om jag har en hatkärlek till mycket inom träningen så är det nog mest kärlek och lycka jag känner. Även om jag blir gråtfärdig efter 1 min på roddmaskinen, suckar högt när jag ser att det bara är cyklarna som är lediga osv.
Min nya favorit grej är att träna rygg, eller det har nog alltid varit en favorit. Men just nu känns det lite roligare än allt annat. Jag vill träna rygg varjegång jag är på gymmet.
Så jag inled denna veckan med ett grymt ryggpass, alltså jag kände bara total lycka genom hela passet!
Och jag känner mig mycket starkare hela tiden.
 
 
När jag kom hem gjorde jag en ostpanerad omelett till frukost, alltså har ni inte testat ostpanerad omelett så måste ni göra det! Det är superenekelt och supergott som allt annat jag tipasr om. Jag gillar helt enkelt superenkla och supergoda saker.  
 
Är det något ni saknar i denna bloggen? Något ni vill att jag ska skriva lite mer om?
 
 
 
 

BRING IT.

Publicerad 2014-03-21 11:01:00 i Funderingar, Löpning, Träning, lchfochträning,

 
 
Igår skulle jag unna mig sovmorgon. Eftersom jag inte skulle träna på förmiddagen utan tillsammans med Sanne när hon kom hem på kvällen. I detta fallet så kände sig min kropp utvilad strax innan åtta...såklart.
Jag hade en skön och välbehövlig förmiddag hemma i soffan. Jag tänkte några gånger att jag borde gå ut i det fina vädret, men gjorde aldrig det.
 
Men när Sanne kom hem så bestämde vi oss för att springa ner till havet och tillbaka. Hur mysigt låter inte detta? Själva löpturen i sig var kanske inte så mysig eftersom jag tampades med negativa tankar sen första fotsteget utanför dörren..då var det skönt att Sanne var med och hejade på mig. Fast jag kanske var lite sur och irriterad på henne.
 
Det var väldigt fint och mysigt när vi kom till stranden och pausade lite för att se solen stiga ner.
 
 
Även om jag hade nära till havet i Malmö, så var det inte så nära som här i Ängelholm. Havet är ca 2km från min dörr, tänk lyxen i sommar att bara kunna springa ner till havet på 10-15min. Dessutom är det mycket finare stränder här.
Underbart!
 
När vi skulle springa hem, så släppte det lite efter ett tag och jag kände att jag kunde öka takten lite. Jag var forfarande trött och sur, men jag visste att jag skulle klara 5km denna gången också. Och det känns ju alltid så himla bra efter en löptur. Sen var jag glad resten av kvällen!
 
Idag vaknade jag pigg 06.00?? Say what?
Men jag gick upp, satt i soffan och  njöt av en kopp kaffe och bestämde mig för att traska rill gymmet.
Det var ganska jobbigt på crosstrainern idag. Först ett benpass i onsdags och en löptur igår. Mina ben var såååå trötta (speciellt mina lår). Men jag krigade mig igenom en kvart i alla fall.
Sen upptäckte jag till min förtjusning att jag kunde göra bicepsövningar!! Utbrast i ett litet glädjetjut...på riktigt alltså! (Ni kanske inte minns, men jag bar något fel i flytten och har haft ont i min handled)
Så idag blev det mycket biceps och lite mindre triceps/mage.
 
 
Nu är jag redo för denna helgen som innebär jobb för min del!
Vad ska ni göra i helgen?
 
 

Onsdags-benpass.

Publicerad 2014-03-19 15:01:00 i Träning, lchfochträning,

 
 
Hej på er!
 
 
Jag var otroligt seg imorse, och kom iväg senare än vad jag brukar göra.  Men det gjorde inget eftersom jag är ledig idag!
Jag  hade ett riktigt bra benpass idag, (okej mer rumpa och baksida lår). Jag kände att jag fick bra kontakt med mina muskler och kände hur hårt de fick jobba. Och jag kunde verkligen inte stå stilla efteråt, eftersom mina ben var så darriga. Helt sjukt.
 
Efter gymmet var jag ute på en låång promenad  i ösregn i mer än en timme. Jag skulle handla lite saker vi glömde igår och missade bussarna hela tiden. Men det gjorde inte mig något att det regnade, jag var lika glad som alltid. (Okej jag är för det mesta glad, men jag kan också vara: arg, sur, ledsen osv)
 
Jag gick hemmifrån strax innan nio och kom hem strax efter halv ett (!!!). Satan i gatan vad jag var hungrig då. 
 
Påtal om mat, jag gjorde en sjukt god vegetarisk currygryta igår! Tänkte dela med mig av receptet ikväll.
 
 
 

Morgonträning och super-smoothie!

Publicerad 2014-03-18 12:02:00 i LCHF, Recept., Träning,

 
 
Alltså jag vill bara tacka alla er fina som kommer tillbaka och läser fast jag är lite dålig på att uppdatera ibland. Det betyder otroligt mycket för mig!
 
 
Idag vaknade jag av mig själv innan mitt alarm ringde halv åtta. Visst är det skönt att vakna innan alarmet ringer? Jag tycker det.
Jag kunde springa omkring lite längre iförd morgonrock och kaffekopp innan jag svirade om till träningskläder. Det är guld värt. Även om jag är ledig idag så vill jag komma iväg hyfsat tidigt till gymmet.
Jag har inte riktigt lärt känna mitt gym än. Gymmet jag tränade på i Malmö, där visste jag exakt när jag skulle träna om jag inte ville att det skulle vara så mycket folk. Jag visste vilka som var och tränade när jag kom. (oftast)
Men så är det inte här än. Det tar ju tid. 
 
Hur somhelst, jag kom till gymmet strax innan nio och där var inte så mycket folk. Jag kände att jag kunde träna ifred under dagens rygg och axelpass! Alltså något jag märkt när jag tränat de senaste gångerna är att det inte är så många inne på tjejavdelningen som använder de fria vikterna. Så jag kan alltid stå där och ta hur mycket plats som helst och köra på i lugn och ro. Det är EXTREMT skönt! Därför försöker jag alltid komma iväg vid samma tid. För jag vet ju inte hur det är senare på dagen...antagligen kaos!
 
 
När jag kom hem gjorde jag min favvo-smoothie till frukost (åt även chiapudding och ska nog koka ett ägg eller två snart)
 
 
Här har ni receptet på min super-smoothie som är fullproppad med bra saker för dig!
 
Bladspenat.
Blåbär/Hallon.
1tsk nyponpulver.
1tsk nässelpulver.
ca 1-2tsk chiafrön.
2tsk linfrön.
Lite vaniljpulver om en vill ha lite sötma. (EJ VANILJSOCKER)
Och sen osötad mandelmjölk. Mixa allt till en härlig smoothie!
Ska testa ha i lite kokosolja imorgon och kanske en skvätt citron också?
 
Nu ska jag ner i tvättstugan (jippy). Sen ska jag försöka knåpa ihop en matsedel. Har ni något tips på någon smaskig mat som vi kan äta i veckan? Gärna vegetarisk och lowcarb!
Snälla ge mig en massa tips! 
Puss!
 
 

Såhär spännande har min helg varit:

Publicerad 2014-03-17 09:23:05 i Allmänt,

 
Jag var ledig i fredags. När Sanne kom hem gick vi till ostbutiken här i Ängelholm, köpte ostar och gick hem och åt ostar till kvallsmat, drack vin och började se om säsong ett av Bron.
 
 
På lördagen ringde väckarklockan såhär:
 
Vi ville nämligen hinna träna innan melodikrysset (ja, det haglar vuxenpoäng här).
Jag minns ej när jag och Sanne tränade tillsammans, det var längesedan. Vi jobbar så olika så jag tränar oftast själv. Men det var kul med sällskap! Och det kändes som förr när vi tränade tillsammans hela tiden, åh!
 
 
Sen blev det pannkaksfrukost till melodikrysset, mys!
På kvällen var vi bortbjudna på grillkväll hos Sannes föräldrar, de hade fixat en massa vegetariska saker till mig. Det var mycket trevligt.
 
Söndag:
 
En stadig frukost och några avsnitt till av Bron innan vi begav oss till ikea! Puh det var jobbigt. En söndagseftermiddag på ikea...det kändes som om halva Sveriges befolkning var där..
 
Jag avslutade helgen såhär:
 
Med tacos!
 
 
 
 
Men idag är det måndag, om en timme ska jag ta tåget mot jobb.
Sen är jag ledig tre dagar igen! Haha ja, jag har ett bra schema.
Så min träningsvecka börjar imorgon, hur/när börjar er?
 

kommer ej på någon rubrik pga tänker på äckliga saker.....läs lite längre ner så förstår du varför...

Publicerad 2014-03-10 12:05:00 i Träning,

 
 
Hej på er!
 
Idag unnade jag mig sovmorgon till klockan åtta. Efter några koppar kaffe så gick jag ut i ett vårigt Ängelholm för att gå till gymmet.
Det är så fint väder ute, solen skiner och det känns så våigt hela tiden. Jag älskar det.
Och det börjar bli för varmt med tröja och jacka när en går till och fån gymmet. Snart räcker det med bara en tröja! Och tänk sen när en bara kan gå i linne till gymmet...åh!
 
När jag kom till gymmet och ställde mig på crosstrainern så bestämde jag mig för att köra ett pass IW, med sprintintervaller, jogging osv. Och efter mitt 30 minuters IW pass, gav en mig mycket beröm. Vilket var otroligt kul att höra. Eftersom jag hade roligt under tiden och svetten sprutade. Dessutom tyckte jag att jag fick till ett bra pass. Ska försöka komma ihåg hur/vad jag gjorde och musiken osv så att jag kan göra det fler gånger
Jag måste säga att när en får komplimanger av främlingar så är det en riktig "självförtoende-boost".
Jag ska bli bättre på att ge främlingar komplimanger!
Sen gick jag med strömmen och tränade bröst idag. Måndag är ju international chest day! 
OBS BILDGOOGLA INTE DET. Jag gjorde nyss det för att se om jag hittade en rolig bild som inte inehåller tom jones eller en biffig snubbe....där kommer även upp bilder på hemska öppna sår på människor, någon knivskuren osv....har fortfarande ont i magen. Så nu vet ni och jag det...fyfan. *kräks*
 
Nu ska jag strax ta tåget för att jobba några timmar. Jag har som vanligt now days glömt att fixa matlåda....måste börja planera mataen bättre igen.
Planerar ni er mat en vecka fram, eller hur gör ni?
 
 

Pass 5 av 5 klart!

Publicerad 2014-03-07 12:24:39 i Träning,

 
 
 
 
Jag vaknade när Sanne skulle gå upp och kände mig ganska pigg. Men jag hade sovmorgon till halv åtta idag så jag valde att ligga kvar i sängen.
Så jag somnade om och när alarmet ringde halv åtta kändes det som om en buss kört över mig.
Jag skulle gått upp med Sanne för då kände jag mig utvilad. En timme senare not so much utvilad.
 
Jag tycker inte om att stressa, så även om jag går upp vid halv åtta eller halv sju för att träna så stressar jag inte. 
Jag sitter säkert i en timme i soffan och dricker kaffe och vaknar till liv innan jag beger mig till gymmet.
 
Jag var alltså på gymmet strax innan nio idag. Där började jag med intervaller på crosstrainern. Sedan var det ett benpass med fokus på lår och rumpa.
Det bästa med benpasset var att äntligen få köra benpress igen. Jag har bara kört liggande benpress innan, men här fanns bara sittandes. Och herrejävlar vilken skillnad det är mellan liggandes och sittandes! Jag fick ju öka vikten heeeeela tiden, haha. Men gött att känna sig extremt stark tidigt på morgonen.
Jag kunde knappt stå när jag var klar. det är fortfarande väldigt darrigt att stå stilla.
Dessutom bestämde jag mig för att avsluta hela benpassaet men att jogga upp för alla jobbiga trappor upp till fjärde våningen där jag bor. Istället för att ta hissen.
Jag kommer nog inte att kunna gå imorgon....
 
Min nystart med träning gick fantastiskt bra! Fem pass på fem dagar. Nu ska jag vila hela helgen (läs jobba). Så jag är redo för mer träning nästa vecka!
 
 

Godaste pumpasoppan.

Publicerad 2014-03-06 20:24:00 i Kost, LCHF, Recept., Träning,

 
 
Hej på er!
 
 
Jag startade min dag med en tripp till gymmet med ömma muskler.
Tanken var att jag skulle träna biceps och triceps. Men jag har någongång under flytten lyft en flyttlåda fel. Och sedan dess strålar det i min handled i vissa vinklar.
Och jag har varit så glad över att det har gått så bra under träningen med alla vikter osv.
Men idag kom det..det jag misstänkte skulle komma någongång.
Jag kan inte göra en enda bicepsövning utan att det strålar i hela handleden. Jaja. Det gäller bara att vara försiktig och hoppas att det går över snart.
Så dagens träning var mest triceps och lite mage. Men ett riktigt bra pass ändå.
 
 
 
Nu till kvällsmat gjorde jag Butternut Squash soppa som blev riktigt god, så jag tänkte dela med mig av receptet!
 
Skala pumpan, gröp ur den och skär ner den i mindre bitar.
Lägg i en rejäl klick smör i en kastrull, häll i en hackad lök, en hackad chili och två hackade klyftor vitlök. Låt de fräsa lite, lägg sedan i pumpan och se till att de får gojsa till sig lite med löken, chilin och vitlöken.
Häll sedan i vatten så att större delen av pumpan är täckt. Sätt på locket och låt de koka tills de blir mjukt.
Tillsätt en klick smör och lite grädde och mixa tills soppan blir slät.
Klar!
 
 
Till soppan serverade jag dessa thekakor. En riktigt god kvällsmat!
 
 

Happy!

Publicerad 2014-03-05 11:42:00 i LCHF, Recept., Träning, Träningskläder,

 
 
Hej!
 
Jag var SÅHÄR nära på att strunta i att träna idag, eftersom jag har som väntat träningsvärken from hell i överkroppen. 
Stel som en pinne försökte jag få på mig mina nya träningskläder jag köpte igår, det var inte lätt. Men med lite vilja och några svordomar så fick jag tillslut på mig dem.
 
Vila är nämligen inte alltid det bästa botemedlet mot träningsvärk!
Igår körde jag ju bröst och rygg. Men fokusen var på bröst, så jag körde bara lite ryggövningar.
Idag tränade jag rygg och axlar, med fokus på ryggen. Jag har nog sammanlagt på dessa två dagar kört mer än en halvtimme enarmsrodd med hantel. Haha.
Efter dagens träningspass kände jag mig mycket rörligare igen! (Och mycket mer darrig än igår ;) )
 
 
 
Innan jag gick till gymmet imorse gjorde jag chiapudding som stod och väntade på mig i kylen när jag kom hem!
Alltså det känns som om alla käkar chiapudding just nu! Men det är ju så enkelt och så gott!
 
Såhär gjorde jag:
 
Jag blandade ca 3msk chiafrön med några tinade hallon, lite vaniljpulver (EJ VANILJSOCKER) och ca 2dl osötad mandelmjölk.
Ställ sedan in den i kylen så fröna sväller så det blir som en pudding.
Min pudding var inne ca 2 timmar men hade nog kunnat stå inne längre.
Ett tips är att göra den innan du går och lägger dig, så är den perfekt på morgonen när du vaknar!
 
 
Jag hade lite jordgubbar till, mums!
 
 
 

When a fire starts to burn.

Publicerad 2014-03-04 14:32:43 i Allmänt,

 
 
 
Jag har ett leende på läpparna påväg till gymmet. Jag har ett när jag går hem.
Jag har verkligen hittat gnistan igen!
 
Jag har haft problem med att låsa/låsa upp dörrar, borsta tänderna var inte så kul. Hålla i mobilen längre stunder fungerar inte heller. Och började nästan gråta när jag skulle ta mascara.
Dagens bröst/ryggpass har satt sina spår!
Och eftersom det var ett tag sedan jag lyfte vikter så känner jag av det vääääldigt mycket i biceps också.
Men jag fick verkligen kontakt med mina muskler och kände hur de jobbade hårt. Förutom när jag kör enarmsrodd på vänster sida, jag får aldrig någon kontakt med ryggmuskeln då....jag har testat allt, minska på vikten och bara köra teknik...höja vikten..osv. Hoppas att det händer någon dag. Speciellt när det känns så himla bra på höger sida, jag känner mig stark och får bra kontakt med ryggmusklerna.
 
Jag har varit iväg nu på förmiddagen för jag behövde nya hörlurar och kom hem med träningskläder också:
 
 
Neongul sports-bh och ett nytt linne! Det är ju kul att köpa nya saker som en tycker är snygga för att motivera sig själv! (OBS gick inte in i en enda klädesaffär.....bara alla sportaffärer. Som vanligt)
 
Nu ska jag baka lite LCHF-semlor!
 
 
 

Baby do you dare to do this?

Publicerad 2014-03-03 09:04:37 i Allmänt,

 
 
Godmorgon!
 
Jag har längtat efter denna dagen. 
Dagen då alarmet ringer extra tidigt, jag vaknar pigg, utvilad och otroligt pepp på gymmet.
 
Efter att inte ha tränat så mycket på vad som känns som en evighet, och bli så bekväm med lata dagar i soffan. Så var det extra skönt att komma upp idag.
Jag har länge sagt att så fort vi flyttat och allt känns bra så ska jag ta tag i det.
Och nu är tiden inne.
 
Jag har hela förra veckan förberett mig på att träningen ska bli prio ett igen. Att inte somna om när alarmet ringer och skita i det för jag är trött. Jag blir bara tröttare om jag ligger kvar i sängen och hela dagen blir en dimmig dvala. Men om jag inte känner efter när alarmet ringer, utan bara reser mig upp och beger mig till gymmet. Då blir jag piggare både i kropp och knopp! Jag gör mig själv en tjänst om jag går upp och går till gymmet.
Nu är tiden inne.
 
Här sitter jag och känner mig extremt nöjd och tillfreds med mig själv. För idag gick jag upp utan att känna efter och gick till gymmet.
 
Bästa känslan någonsin.
 
Hur startar ni er träningsvecka?
 

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela