emeliesform.blogg.se

Bildbomben

Publicerad 2014-07-24 22:22:00 i Allmänt, Glutenfritt, Smoothie, juice,

Ursäkta för dålig uppdatering, men jag har semester och det är supervarmt. Tyvärr får bloggen (och träningen) lida lite. Men jag tänkte bildbomba er: 
Jag har gjort saft: jordgubb/mynta och jordgubb/ananas. Två goda och törstsläckande drycker! 
Samma dag "slängde" jag ihop en pizza innan jag skulle iväg till jobbet. Receptet på bottnen hittar ni hos fantastiska hurbrasomhelst.se all hennes mat ser fantastisk ut! Tomatsåsen gjorde jag på tomatpuré, två vitlöksklyftor och lite oregano. Älskar den tomatsåsen! På pizzan: sötpotatis, rödlök och tro det eller ej men mozzarella som smällt bort?? Och på, lite sallad från våra odlingslådor. Det var en magisk pizza! 
I söndags lyxade jag till det med en favvofrukost innan jag gick av och semestern började! Chiapudding toppat med kokosflingor och kiwi. 
I måndags var det första semesterdagen! Jag och Sanne började med ett svettigt pass på gymmet. När vi kom hem gjorde jag en svalkande grön smoothie till oss på: mango, passionsfrukt, banan och bladspenat. 
Häromdagens semesterfrukost: bananpannkakor toppat med kvarg blandat med lite grädde, vaniljpulver och pressad citron. Det var friskt och gott! Toppat med kanelstekta äpplen, mums! Till det blev det en smoothie som jag kallar Raspberry crush! 
Raspberry crush! Svalkande och god i värmen. Gjord på: frysta hallon, blodgrape och äpple! Hur har ni det i värmen? Jag tänkte försöka komma iväg och träna imorgon! Jag har nämligen bokat in mig på ett pass IW, hoppas jag får plats! Kärlek till er!

Morgonträning när den är som bäst!

Publicerad 2014-07-17 12:42:49 i Allmänt, Träning, lyckorus, träningsglädje,

Ni kanske spänt har väntat på ett inlägg om hur det gick på Step? Haha det tror jag inte att ni har gjort! Men här kommer ett utlåtande! Step kan ha varit något av det jobbigaste jag gått på! När jag äntligen lärt mig ett steg så skulle det sättas ihop med ett nytt, då glömde jag det första jag lärt mig. Haha. Och så höll det på heeeela tiden. De två sista gångerna kunde jag alla stegen hyfsat! Då var det bara svårt att hålla takten, haha. Men det var roligt, jag skrattade mycket och kände mig lite klumpig. Men det bjöd jag på! Kommer kanske testa det igen, vem vet! 
Glad susar jag hem på min cykel! Egentligen trodde jag att jag hade bokat in mig på IW 40 min imorse. Men till min förvåning såg jag att det var 55 min igår innan jag skulle lägga mig. Alltså ni vet ju vad jag tycker om morgonträning, det är bäst! Så även om jag har känner mig lite nedstämd och trött de sista dagarna (min kropp och mitt huvud har gått på semester, två arbetspass kvar!!) så hade jag extremt mycket energi på IW:n idag. Och jag kände mig som en ny människa efteråt! 
Såhär startade jag min dag! På bästa sätt för en trött kropp och knopp! Jag har stått i köket och grejat och fixat sedan jag kom hem! Men mer om det sen! Kärlek till er!

Bästa starten på veckan:

Publicerad 2014-07-14 23:42:37 i Allmänt, Träning, Träningskläder, lyckorus, träningsglädje,

...är att få svettas på gymmet. Enligt mig då.  
Glad som alltid efter träningen. Kanske lite tramsig, men sån är jag! 
Idag var jag först på gymmet och körde ett bra bröstpass. Sen hade jag bokat in mig på ett pass IW. Jag älskar IW! Det är flera månader sedan jag var på ett pass IW, sist kanske var i höstas? Men det gick hur bra som helst! Kände mig så himla stark och uthållig! Riktigt härligt! Imorgon har jag bokat in mig på ett pass Step...ugh. Vi får se hur det går! Kram och kärlek till er!

Träningsglädje och matglädje x2.

Publicerad 2014-07-11 14:32:57 i Träning, Träningskläder, träningsglädje,

 
Såhär såg delar av min dag ut igår:
God lyxfrukost på jobb! Jag gjorde chiapudding på blåbärs och-passionskrämen jag hade till mina bananpannkakor. Men jag hade i lite för mycket chiafrön så det blev inte sådär slemmigt som annars. Fast det slank ner anyway!
När jag slutade så började en ledig helg för mig, skönt! 
När jag kom hem, så bytade jag snabbt om till träningskläder. (läs: fick panik för jag var så varm, klibbig och svettig så jag inte kunde få på mig min topp) Men efter några djupa andetag och lite tårar senare och en jävla vilja så fick jag på mig den och cyklade till friskis. På friskis mötte jag upp min vän som jag har tränat med de senaste dagarna. 
Då var det dags för ett benpass.
Suddig, svettig och glad.Jag kunde knappt gå ner för den trappan efter alla knäböj, benpress, draken osv. Som avslutades med tabata på cykeln. Det är lite av en tradition att sluta ett benpass så.
 
Jag hade bokat in mig på ett pass IW idag, (åh som jag har saknat det!!) men jag vaknade med världens huvudvärk. Så jag avbokade, tog en treo och låg kvar i sängen. 
Men jag mådde bättre efter denna brakfrukost:
Alltså världens godaste bananbröd (inte för jag har ätit så många..) Receptet på brödet kommer härifrån. Till hade jag mandelsmör, banan och kanelstekta äpplen. Och givetvis en smoothie! Idag blev det en mango och-passionsfruktsmoothie! Mums!
Brödet är ganska sött, och känns mer som en kaka tycker jag. Men väldigt god!
 
Och eftersom jag mår bättre än innan idag så begav jag mig till gymmet. Jag var inte på friskis idag utan var på mitt andra gym. (24/7 fitness) Det var helt folktomt! Fast det var det igår på friskis också. Det märks att det är fint väder ute och att folk är ute istället.
 
Jag ser väldigt glad ut för att precis kört ett pass mage och biceps, typ världens tråkigaste träning?
 

En härlig onsdagsförmiddag!

Publicerad 2014-07-09 14:38:00 i Träning, glutenfriarecept, lyckorus, träningsglädje,

Hej på er!
 
Jag har haft en underbar morgon/förmiddag!
 
Vid halv nio mötte jag upp min vän utanför friskis här i Ängelholm. Vi hade bokat en träningsträff.
Det var inte konstigt att det var årets svettigaste träningspass, för det måste vara årets varmaste dag?
Vi tränade rygg och axlar. Jag kände mig sjukt stark under hela passet. Och jag kan, under vissa övningar skymta stora muskler som jobbar hårt.
Älskar den känslan!
 
Officiella träningsflätan, och hittade ett par tights från hm längst in i träningsgarderoben. Jag hade glömt att de fanns!
Sen cyklade vi direkt till stranden där vi bytade om och tog oss ett väldigt skönt dopp. Sen satt vi i solen tills vi var någerlunda torra. Sen cyklade vi hem och duschade innan vi möttes upp igen.
 
Jag gjorde nämligen bananpannkakor till oss!
 
Vi var båda riktigt hungriga så jag använde mig av tre bananer och tre ägg, det blev ca 20st!
Till det mixade jag lite frysta blåbär med passionsfrukt och kokosmjölk tills det blev krämigt. Så syrligt och gott det blev. Perfekt till bananpannkakor, som jag annars tycker är väldigt söta.
 
Nu ska jag fixa ihop en matlåda till mig, sen bär det av mot veckans sista arbetspass!

Gymkort nr 2 och fredagsfys.

Publicerad 2014-07-04 20:47:17 i Allmänt, Smoothie, Träning, juice, träningsglädje,

Alltså idag hände det. Det jag har tänkt göra länge nu. Jag har skaffat ett till gymkort.  Som ni vet (tror jag?) så tränar jag på 24/7 och gillar deras gym. När jag bodde i Malmö så kunde jag gå på pass om jag ville eftersom det finns plusanläggningar där. Men här i Ängelholm finns inte det. Jag saknar egentligen inte gruppträning heller. Men idag skaffade jag ett sommarkort på Friskis här i Ängelholm! Alltså sjukt bra grej med sommarkort? Jag ska under sex veckor se om jag gillar Friskis, om jag kommer gå på några pass eller ej. Sen får vi se. Kanske att jag skaffar ett "riktigt" kort då. 
En annan anledning till varför jag skaffade det, är att jag har vänner som tränar på Friskis. Och ibland är det kul att träna tillsammans. Så idag tränade jag med en vän. Vi tränade bröst och triceps, två favoriter! Och roligt att träna med någon, och agera pt ;) Älskar att "köra" med vänner på gymmet! När jag kom hem invigde jag min nya super-mixer som jag köpte för någon dag sedan! Eller jag invigde den egentligen igårkväll. Jag älskar den! Idag gjorde jag en jordgubbs- och nyponsmoothie och egen rödbetsjuice! Båda recepten kommer från Hello Green boken, ännu en gång: jag älskar den! Jag rekommenderar alla att köpa den! Om en gillar vegetariskt/vegansk och tycker om att göra saker från grunden och goda smoothies och härliga rawfood recept! 

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela