emeliesform.blogg.se

I can taste the fear, gonna lift me up and take me out of here. Don't wanna fight, don't wanna die. Just wanna hear you cry.

Publicerad 2013-10-28 10:42:16 i Allmänt, Träning,

 
 
 
Jag vaknade med en sjuk träningsvärk i mina axlar från gårdagens axelpass med Sanne. Jag tycker att det är så konstigt att en kan ha träningsvärk i axlarna..en konstig muskel att ha träningsvärk i.
 
Idag gick jag upp, slängde i en maskin tvätt. Gick till gymmet för 40 min på crosstrainern. Gick hem och satte igång en ny maskin tvätt. Gick ut på en PW i 40 min. Det var ganska kallt, blåsigt och lite regnigt ute. Men samtidigt skönt. Nu regnar det ännu mer ute. Riktigt mysigt. 
 
Jag jobbar inte så mycket denna veckan, idag och jouren imorgon. Sen är jag ledig mycket igen, haha. Det är ganska skönt att kunna lägga sitt schema.
Så med andra ord blir det mycket träning denna veckan, vilket jag ser fram emot!
Det är ju också sista veckan i Oktober, så det gäller att ta vara på den. Fast jag tycker att det märks så mycket att det snart är November, träden blir kalare, allt blir grått och vädret blir sämre.
 
 

Ensam hemma.

Publicerad 2013-10-25 18:41:24 i Allmänt,

 
 
Hej på er!
 
Min helg började redan igår, fyra dagars ledighet. Jippy! Så himla skönt.
Igår låg jag i soffan större delen av dagen, jag kände mig lite låg och mådde lite illa. Det går magsjuka på jobb...men jag mår mycket bättre idag. Som tur är.
 
Idag har jag varit uppe sen strax efter fem på morgon och varit iväg hela dagen.
Nu är jag hemma själv med katten och myser. Jag äter rester från gårdagens köttfärsås direkt ur matlådan och ligger utsträckt i soffan med täcket. 
 
Imorgon ska jag upp tidigt igen. Jag ska nämligen göra högskoleprovet. Så det blir en lång dag iväg imorgon också.
Jag hoppas att jag kommer iväg och tränar imorgon efteråt. Det lär jag behöva. Rensa tankarna efter en lång dag i skolbänken. Och då är ju det bästa att träna.
 
Ha en trevlig fredagskväll!
 
 
 
 

Back on tack med mejerifritt.

Publicerad 2013-10-21 12:02:38 i Allmänt,

 
 
Hej på er!
 
 
Helgen har mest bestått av jobb och ingen träning. Förutom i fredagskväll då tränade jag! Mage och biceps german style! Jag har fortfarande träningsvärk i magen! När jag körde german style första gången så körde jag ju bröst och rygg. Jag hade träningsvärk i mina bröstmuskler i mer än en vecka, haha.
 
Jag satte ingen väckarklocka idag, för jag brukar alltid vakna senast nio av mig själv. Men inte idag såklart, haha. Jag vaknade en timme senare, alltså vid tio. Det var så mörkt i lägenheten, jag gick upp tittade ut på regnet och allt det gråa. Gick och la mig igen.
 
 
Igår hade vi pannkakskalas framför Bron. Och till våra pannkakor hade vi bla grädde och kvarg.
Och idag vaknar jag med uppblåst mage, precis som när jag äter tex carbs.
Det är helt sinnes hur kroppen reagerar mot saker nuförtiden. Om jag tex är ute och äter och det är socker i en sås (vilket det ca alltid är, hur sjukt är inte det??????????) så säger det POFF och en börjar kännas sig som en val pga uppblåst mage och nånstans vaknar ett sockermonster i mig till liv. 
 
Nu ska jag detoxa mina mejericarvings tänkte jag. 
Där för ska morgonens fastebryt som är helt mejerifritt bli extra gott. (ja, jag kör periodisk fasta igen)
Jag skulle gäääärna vilja ha en mixer så jag kan göra min madelmjölk själv, eller något nötsmör själv. Så Jag vet att det är 100% bra saker.
 
Nu ska jag äta min kokosgröt som idag inte har något proteinpulver i sig, eftersom det är slute med det ett tag nu så att ALLA mejerier försvinner.
 
För mig är mejerifritt, bort med alla mejerier (ost, grädde, mjölk, osv) förutom smör. Smör är bra för mig, och dig!
 

Loving every minute 'cause you make me feel so alive.

Publicerad 2013-10-17 13:12:55 i Allmänt, Träning,

 
 
Hej bloggen!
 
Jag vilade hela helgen, drack öl och åt korv på Oktoberfest.
I måndags var jag tillbaka på gymmet igen och körde triceps och axlar, två favoriter. Jag har haft en härlig träningsvärk i triceps sedan dess, ingen jag vill dö träningsvärk som jag hade halva förra veckan efter benpasset. Träningsvärk är ju jävligt gött egentligen. Lixom ett kvitto på hårt arbete, att en hittar muskler som en aldrig trodde att en kan ha. Jag hade faktiskt bara träningsvärk i utsida lår...vafan för muskel finns där? (jag kan inget om muskler) Och jag ska absolut inte låta det gå så lång tid mellan benpassen igen, det är ju också därför träningsvärken var EXTREM. Jag kunde inte gå normalt på två dagar utan vaggade fram som en höggravid. Det måste sett väldigt roligt ut!
 
Jag har vilat tisdag och onsdag också.  I tisdag jobbade jag heeeeela dagen och var svintrött när jag kom hem. Inte en chans att jag skulle träna då. Och igår så var jag på ett möte på dagen, sen satt jag och pluggade inför matteprovet jag hade på kvällen. Hoppas att det gick bra! Jag klarade ju inte mitt första prov.
 
Idag är absolut ingen vilodag! 
Jag började min morgon med 4km PW, det började ösregna efter att jag gått ett tag. Men det var bara att bita ihop och fortsätta gå. Jag skulle nämligen möta upp min kompis Anna för vi skulle simma tillsammans.
Jag simmade lite i Berlin, men innan dess har jag nog inte simmat sen jag flyttade till Malmö för fyra år sedan..
Anna som har simmat mycket mer, var snabb och otrolight duktig. Jag var mycket långsam, men alltså det spelar ju ingen roll. Det var så himla skönt att simma! 45 min simning är jag absolut nöjd med. Och jag vill simma snart igen!
 
Jag bestämde mig för att ta bussen till gymmet istället för att gå.
På bussen lyssnade jag på Empire Of The Sun – Alive (på repeat) och drack aminosyror och kände mig så himla glad och tacksam.
 
På gymmet bled det rodd som uppvärmning, sen fortsatte jag med ett rygg och bröstpass!
Och hela tiden med en bra och harmonisk känsla. Glad över att jag får och kan träna. Glad över att min kropp orkar, och att mitt huvud hänger med. Jag är stark, klart jag klarar ett varv till. Tacksam över nära och kära som peppar. Ja, ett riktigt bra pass!
 
Jag ser inte så glad och harmonisk ut som jag var, haha.
 
Nu har jag precis ätit min kokosgröt och druckit varmt citronvatten.
 
Jag är egentligen ledig idag, men ska in till Landskrona för en timmes introduktion. Jag är nämligen hälsoinspiratör på mitt jobb. Vilket jävla namn alltså...hälsoinspiratör. Introduktion handlar om vad en hälsoinspiratör är för något. Det är en jävligt bra fråga. Vad är en hälsoinspiratör för er? Jag ska givetvis berätta för er sen vad det är.
 
 
 
 
 
 

Första benpasset sedan 18/8.........

Publicerad 2013-10-09 13:08:50 i Allmänt,

 
 
 
Hej på er!
 
Enligt bloggen har jag inte tränat ben sedan den 18/8....hehehe. Så en kan absolut säga att det var dags idag!
 
Först var jag ute på min morgonPW. Tanken var att inte gå så lång eller så länge idag. Men det blir sällan som en tänkt sig, det blev en timme och 6km. Det var riktigt varmt idag, inte så kallt som den senaste tiden.
När jag kom till gymmet sen, så körde jag 4km intervaller. Springa 500m snabbt och gå 200m. 
Sen var det dags för lite benslakt, det har ju nästan gått en och en halv månad sen sist...haha jag fattar inte hur det har hänt. När jag kände att jag knappt kunde stå upp längre pga skakiga muskler. Så bestämde jag mig för att gå hem. När jag kom ut ur tjej-gymmet var det helt tomt. Och då var jag ju tvungen att passa på att köra i benpressen också. Jag gick väääääääldigt långsamt hem. Och började gråta i trappen för det var så jobbigt att ta sig upp.
Men nu känns det för jävla gött.
 
 
 
Alltså jag måste bara säga att i måndags så testade jag "Greman Volume Training" som Martina har skrivit om. Och som Sanne testade och övertygade mig att testa.
 
Martina förklarar vad det går ut på väldigt bra:
 
"Metoden kallas också för 10-setsmetoden, och går ut på att man gör 10 repetitioner i 10 set i en stor övning, samt en komplementövning till den – och sen är man klar! Det är enormt tidseffektivt, man blir stark som en häst & får träningsvärk från helvetet!"
 
Gå in och läs mer på hennes blogg om ni är intresserade!
Jag körde rygg och bröst i måndags, fyfan vad jobbigt. Och HELVETE denna träningsvärk..jag kan inte ens gå utan att mina bröst/triceps/biceps skriker av träningsvärk...Jag ska aboslut testa det igen!
 
Nu ska jag iväg till jobb och jobba jouren! 
 

En måndag i Oktober.

Publicerad 2013-10-07 09:53:42 i Allmänt,

 
 
 
Hej på er!
 
 
Då var jobbhelgen slut. Eller den var slut igår eftermiddag. Idag är jag ledig, wiiii! Dagen ska jag spendera hos min mamma. Jag sitter här i träningskläder och har precis ätit upp min kokosgröt. 
Alltså har ni tänkt på en sak? Eller jag har i allafall tänkt på en sak. Nämligen att träningskläder är de skönaste kläderna. Därför tänker jag ha på mig träningskläder hela dagen, fast jag inte ska träna förrens ikväll!
 
Helgens träning, är inte så mycket direkt. Två långpromenader har jag i allafall hunnit med. Riktigt skönt. Jag älskar oktober-luften! Det är absolut något speciellt med det.
 
Denna vecka jobbar jag inte så mycket, jag har en utbildning imorgon sen jobbar jag jouren onsdag till torsdag, sen är jag leeeeedig! Så skönt! Och jag hoppas på mycket träning denna veckan!
 
Hur ser er träning ut denna veckan?
 
 

Kokosgröt <3

Publicerad 2013-10-04 09:50:00 i Allmänt, Recept.,

 
 
Godmorgon.
 
Idag vaknade jag med huvudvärk. Alltså dag tre med huvudvärk. Ni vet när det bankar ovanför ena ögat så en mår illla. Visst är det härligt att gå och lägga sig med huvudvärk och vakna dagen efter med exakt samma huvudvärk? Idag kom jag på den briljanta idén att rota fram ett par gamla glasögon för att se om det blir bättre.
Men eftersom det känns som mitt huvud ska sprängas och att jag ska spy när jag reser mig upp, har jag bestämt mig för att inte träna idag.
 
Istället sitter jag här, lyssnar på Veronica Maggio's nya skiva och äter min kokosgröt.
 
Jag älskar kokosgröt! Jag rekomenderar det till ALLA personer!
 
Dagens kokosgröt med kanel, osötad mandelmjölk (jag är beroende av mandelmjölken) mixad med hallon! Och en kopp gott thé!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså så gott! Och det går att äta den på så många olika sätta!
 
Receptet kommer från denna inspirerande tjej!
 
Kokosgröt / Paleogröt
2 ägg
1 msk kokosmjöl
1 dl kokosgrädde
Salt
Kardemumma
Vaniljpulver
 
Men jag brukar oftast ta en skopa vaniljproteinpulver i istället för de tre sista ingredienserna.
Dessutom brukar jag göra den på kokosmjölk istället för kokosgrädde. Eller mandelmjölk.
Den går säkert att göra på vanlig grädde eller mjölk.
Testa!
 
Nu ska jag strax ta en ipren och hoppa in i duschen. Sen ska jag luncha med en vän och hennes nyblivna tvååring. Sen blir det jobb, kväll+jour! Och hoppas att denna huvudvärk försvinner.
Trevlig fredag på er!
 

Mina proteinbollar!

Publicerad 2013-10-03 16:11:51 i Allmänt,

 
 
 
Istället för att diska ställde jag mig och knåpade ihop några proteinbollar!
Vilken tur för er att jag kom ihåg hur jag gjorde, för det blev supergoda och fluffiga!
 
Recept:
 
3 skopor Caseinpulver med chokladsmak. (jag använder mig av MMSports Body Science Casein med Double rich chocolate-smak)
5 msk osötad mandelmjölk.
2 msk kaffe.
2-3 msk kokosmjöl.
2 msk kvarg.
 
Blanda allt till en gegga och rulla i kokosflingor om du vill!
Superlätt och supergott!
 
 
De med kakaonibs på har jag blandat choklad-caseinet med proteinpulver med ananassmak. Det blev också supergoda!

Changing of the seasons.

Publicerad 2013-10-03 14:05:21 i Allmänt,

 
 
Skrattar högt varjegång jag ser hur förra inlägget blev på datorn! Jaja, nu får det vara så!
 
Jag är ledig idag och var det igår också.
Igår var allt upp och ner. Vaknade med en mensvärk som inte gick över, som sedan blev en huvudvärk som blev illamående. Ja.. helt enkelt inte min dag. Jag låg i soffan exakt hela dagen och gjorde ingenting. Förutom att skrapa ur det sista jordnötssmöret ur burken!
 
Det godaste jordnötssmöret jag har smakat!
 
Idag när jag vaknade så hade jag fortfarande huvudvärk.Men valde att ignorera det. 
Jag tänkte vara lite wild&crazy och äta frukost innan jag begav mig ut på en promenad och löpning. Men det var inte mitt bästa beslut pga jag kände mig så himla tung i kroppen hela tiden och mådde lite illa också. Det blev inte så långt som jag hade hoppats på. Men samanlagt kom jag ut på 8km blandat PW/löpning. Och det är jag faktiskt nöjd med!
 
Just nu sitter jag här med en kopp detox-thé från Pukka och ett glas varmt vatten med pressad citron i. Dubbel-detox?
 
 
Nu ska jag gosa lite med katten innan jag ska diska. Sen ikväll ska jag till gymmet med Sanne!
 
 

Första oktober, jag älskar dig!

Publicerad 2013-10-01 07:47:23 i Allmänt, Träning,

Godmorgon på er!                                   Idag är det första oktober, min favoritmånad på hela året! Jag älskar hösten.                                                     Såklart kom jag upp när väckarklockan ringde vid fem. Jag var löjligt pepp på att få komma ut och springa! Att få testa strumporna och mina nya Nike free!       Det kändes så lätt att springa när jag kom ut! Det blev 4km i skönt tempo, och jag är jävligt nöjd! Och löjligt stolt över mig själv som kom upp så tidigt!       
Extremt dålig bild pga det var så mörkt ute. Jag hade på mig en reflexväst och sprang längs större vägar hela tiden.      Nu är jag påväg till jobb! Skriver denna lilla rapport från tåget! Tanken var att inviga oktober med att lyssna på explosions in the sky (det är en hösttradition för mig) men jag glömde mina hörlurar hemma :( så jag får helt enkelt vänta med det. Jag hoppas att ni har en fin dag!

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela