emeliesform.blogg.se

Guess who's back?

Publicerad 2013-08-26 12:49:14 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Jag har inte glömt er, eller denna lilla blogg.
 
Förra veckan började jag känna mig konstig: seg, trött, oinspirerad, illamående och yr. Googlade lite och fastnade på övertränad. Kunde jag och min kropp vara övertränade? Jag vet inte om det var så. Men jag fick träningsförbud veckan ut. Jag låg hemma på soffan och åt godis, pluggade en himla massa matte och var lite på malmöfestivalen. Jag tror min kropp behövde det, alltså att vila. Carbsen är en annan sak. För första gången brydde jag mig inte om att jag åt godis och pizza. det var ett aktivt val. 
Jag har också dessa dagar funderat på vad jag vill uppnå med min träning. 
Såklart tränar jag för att jag mår bra av det, jättebra. Min kropp mår bra av det. Det är som terapi för mig, att träna. All fokus är på mig, min kropp, mina känslor och mina tankar.
 
Imorse när jag vaknade och visste att idag är det tillbka till "min livsstil" dvs: träna, mat, fasta. Så kändes det lite pirrigt. För när jag tänker efter så mår jag som bäst när min vardag ser ut så.
Jag begav mig ut på en morgonpromenad, 5km. Min kropp kändes lite seg men mjuknade upp efter ett tag. När jag kom hem drack jag en kopp kaffe innan jag begav mig mot gymmet.
Väl på gymmet hade jag planerat att bara träna sånt jag verkligen tycker om. Och blev väldigt överraskad av mig själv när jag kände för att ro som uppvärmning. Det blev 1km rodd och sen tabata på rodden. (tabata, bästa appen! ladda ner den!!)
Sen körde jag 60 min tung styrketräning, två favoriter! (axlar och triceps )
Och sen hade min tjej två måndagsöverraskningar på gymmet. Hennes överraskningar brukar vara jävligt jobbiga, men precis vad en behöver.
Idag blev det tabata på plankan följt av tabata på crosstrainern.
Ett "lungt" första pass tillbaka på gymmet!
 
Nu ska jag borsta min tänder, sen ska jag bege mig mot jobbet! Jag har jouren idag och slutar imorgonbitti.
Vi hörs då!

Lördagsträningen är den nya söndagsträningen! (dvs långträningen)

Publicerad 2013-08-18 11:08:39 i Allmänt,

 
 
 
 
Hej på er!
 
Nu är denna veckan med 5:2 fastan över. Det har gått hur bra som helst, tycker jag. Min kropp mår verkligen bra av det. Jag blir piggare och får mer energi! Denna veckan har jag inte heller varit så strikt och ätit mycket mejeriprodukter under de dagar jag inte fastar. Men min kropp gillar verkligen INTE mejeriproduketer. Jag känner mig hela tiden uppsvälld och har ont i magen. Så jag har bestämt mig för att ta bort mejerierna igen. Jag måste lyssna på kroppen.
Jag tänker fortsätta med 5:2 fastan nästa vecka också.
 
 
Igår vaknade vi strax efter nio och gjorde pannkaksfrukost till melodikrysset. Sen begav vi oss mot gymmet och hade ett riktigt SJUKT benpass. 
 
1. Att få träna tillsammans med Sanne, minns knappt när vi gjorde det sist?
 
2. Att få träna i lugn och ro utan att titta på klockan hela tiden, eftersom jag måste passa en tid.
 
Alltså det var ett av det bästa passen någonsin. Det kändes så lyxigt att vara där läääänge och verkligen ge allt en har och bara kötta!
 
OBS älskar dessa träningstights!!!
Jag var helt slut efter träningen, avslutade passet med att springa 1km på 9-10.5 och klarade 1km på 6.40min.
 
Jag körde så hårt igår att mitt "fuck sugar"-armband sprack..........................................................
OBS är svinstark eftersom jag lyckades ha söner detta när jag spände mig ;-) (eller?)
 
 
 

I love it.

Publicerad 2013-08-14 16:03:00 i Allmänt,

 
 
 
 
Alltså jag är helt död. D Ö D. 
Jag körde kondition idag, jag älskar mina konditionsdagar!
Som alltid körde jag en timme på crosstrainern, det är verkligen det bästa jag vet!
Men idag mina kära vänner så kände jag att jag hade mer att ge.
Så jag avslutade med 12 min tabata-intervaller på cykeln. Alltså, jag är DÖD. Jag vet inte om jag kommer kunna gå imorgon? Jag hade gärna gått och lagt mig nu, för jag är helt slut!
 
Så jävla bra träningspass alltså! Och den där timmen på crosstrainern känns verkligen bara som fem minuter! Tiden bara flyger förbi. Men tabata på cykeln efteråt kan vara det jobbigaste jag någonsin gjort. Jag var mer eller mindre gråtfärdig när jag var klar.
 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och gå på introduktionskursen i matte, jag kollade tydligen fel sist. Det är i dag jag ska dit ;-)
 
 

Unbreakable.

Publicerad 2013-08-13 11:45:44 i Allmänt,

 
 
Hej på er!
 
Idag gick jag upp strax efter sju, drack en kopp kaffe och slängde igång en maskin tvätt. Sen begav jag mig ut på min morgonpromenad! Så himla skönt, jag vet att jag skriver det varjegång. Men det är verkligen så skönt! Och det är verkligen bästa sättet för mig att rensa tankarna lite.
Jag kände mig full av energi och stark idag (trots nästan 24h fasta) och kom fram till att om jag verkligen vill så kommer jag att klara det, det gäller allt! Och alla!
 
Efter mina 4km så gick jag hem, drack lite vatten och var en sväng i tvättstugan innan jag begav mig mot gymmet!
Idag körde jag en ny variant på uppvärmningen, nämligen tabata på cykeln! Jag körde två tabata omgångar efter varandra och gav allt jag hade! Sen tänkte jag fortsätta med att trötta ut min överkropp! Jag har nämligen så mycket träningsvärk i mina bröstmuskler och lite kvar i triceps, så det blev biceps som fick sig en omgång idag!
 
 
Jag bröt min fasta idag ca 10.30 så det blev lite mer än 25h. Det har gått hur bra som helst! Jag har bara druckit kaffe och vatten under mitt fastedygn! Jag tyckte inte att det var jobbigt när Sanne åt, eller när vi var och handlade. Jag har helt enkelt bestämt mig för att jag ska klara detta. Min mage kurrade till någongång men det var inte så farligt för jag kände mig aldrig jättehungrig eller något. Utan det gick bättre än förväntat. Och dessutom vaknade jag pigg och med en massa energi idag! Det var bäst! Nästa fastedygn blir Torsdag/Fredag!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och bege mig mot jobb! Idag jobbar jag 15.00 och har jouren tills imorgon! Det blir ingen morgonpromenad, men jag ska definitivt träna!

Att ta sig ur en svacka.

Publicerad 2013-08-12 08:50:36 i Allmänt,

 
 
 
Alltså, jag har haft en liten svacka. Ni kanske har märkt det eftersom det har varit ganska tyst här. Och korta tråkiga inlägg.
Att ha några dåliga dagar, det händer alla.
Jag har tränat på som vanligt, men inte känt någon förändring i min kropp. Jag har inte varit motiverad till att följa en strikt kost heller. Och tyck att det är jobbigt att inga förändringar sker. Jag har tyckt att det har varit jobbigt att jag måste jobba för att nå mina mål och se förändringar. (hahaha)
 
Jag tränade inte i fredags eller i lördags, åt en massa choklad, muffins och andra lchf-vänliga efterrätter. Och tyckte synd om mig själv. För det var synd om mig, jag hade mens och kände mig tjock. Och det löste jag med att trycka i mig en massa saker, bra logik! Men jag köpte iallafall inte en massa godis och tryckte i mig, och det är jag glad över!
 
Igår ryckte jag upp mig igen. Jag gick och tränade innan jag skulle iväg och jobba och det kändes så bra! Först gick vi (jag och Sanne) ut på en promenad och sen gick vi till gymmet. (alltså nästa alla dagar ser ut så: promenad och sen gym). Igår körde jag bröst på gymmet.
 
Idag ringde min väckarklocka 05.07, och då begav jag mig ut på min promenad. Idag blev det 5km! Sen gick jag till gymmet och körde ett ryggpass! Jag har ju sagt innan att jag har tyckt att det har varit tråkigt att träna rygg, men jag tycker att det blir roligare igen, jippy!
 
Denna veckan tänkte jag testa 5:2 fastan (eller 5:2 dieten som vissa kallar det). Jag tänkte äta frukost nu och sen fastar jag till imorgonbitti. Eftersom jag tränar så mycket och nästan alltid på morgonen så tycker jag att det är viktigt att äta efteråt. Och tror att det därför passar mig bättre att köra fastan morgon till morgon än kväll till kväll som många andra gör.  Min andra fastedag blir torsdag till fredag!
Tycker jag att det fungerar bra denna veckan så tänker jag fortsätta ett tag framöver, men jag återkommer om det såklart!
 
Idag är jag ledig och ska träffa min fina vän Jeny i Helsingborg! Sen ikväll ska jag på introduktionskurs, jag ska nämligen läsa upp mitt mattebetyg! När jag gick på gymnasiet åkte jag hellre på festival än att få godkänt i matte A som det hette då. Nu ska jag läsa upp det betyget och idag heter det matte 1b istället (jag fattar noll) Hoppas att det går bra!
 
 

Something goes right.

Publicerad 2013-08-08 11:50:01 i Allmänt,

 
 
 
 
 
Igår mätte jag ut en sträcka som är 5km lång som jag tänkte gå idag på min morgonpromenad.
Men när jag vaknade imorse och insåg att det äntligen är lite svalare igen, så ville jag passa på att springa istället. Jag har varit så sugen på att springa ett tag nu, men tyckt att det varit för varmt.
Det kändes som ett bra beslut och jag var verkligen väldigt pepp på att springa, och 5km är en perfekt sträcka.
Men efter 2km kom mian hjärnspöken och efter 2,5km gav jag upp. Jag lät mina negativa tankar om mig själv vinna. Har en negativ tanke kommit så gror den flera.
Jag gick hem och satte mig i soffan och kände mig totalt värdelös över att jag inte klarade springa 5km idag. 
Efter ett tag bestämde jag mig för att sluta tycka synd om mig själv och bytte ut den vanliga träningslistan på spotify mot Marilyn Manson och gick till gymmet för att ta ut min frustration på vikterna istället. Bästa beslutet någonsin!
Väl på gymmet körde jag det bästa passet triceps i världshistorien! Jag kunde knappt låsa upp dörren efteråt.
Och när jag gick ut från gymmet kände jag mig som en ny människa, glad och positiv igen!
Jag sprang ju faktiskt 2,5 km det är ju svinbra! Jag kom ut och rörde på mig iallafall.
Och gymmet, är verkligen det bästa jag vet!
Alltså jag får alltid lite gåshud när jag tänker på att jag gått från en tjock soffpotatis som hånade folk som tränade till att tycka att det är jobbigt med en vilodag för jag vill träna hela tiden. Det kvittar om jag är på gymmet i flera timmar eller trettio min, bara känslan av att få komma dit och svettas lite. Underbart!
 
Nu ska jag klä på mig och bege mig mot jobb!
Imorgon är jag ledig, det ska bli så skönt.
Vi hörs då!

Magträning.

Publicerad 2013-08-07 07:47:20 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Igår när jag slutade vid 09.00 så skulle jag stanna och träna i Landskrona (jag jobbar i Landskrona) men insåg på morgonen att mitt gymkort var hemma i Malmö. Så jag fick åka hem istället. 
Igår körde jag ett benpass, ett riktigt jobbigt ett. Men det känns inte idag.
Och då köttade jag ändå i benpressen som jag inte har gjort på länge eftersom den alltid har varit upptagen eller så har jag känt mig obekväm pga många biffiga killar som stirrar. Jobbigt att en ska behöva känna sig obekväm på gymmet.
Men igår så tänkte jag, att ni skiter jag i dem. Jag är här för att träna! Och som alltid så känner jag mig iakttagen. Har en kille aldrig sett en svettig tjej med håriga ben ligga och pressa i benpressen eller? Obviously not!
 
Idag ringde väckarklockan 04.55 här. Alltså för en sekund ville jag vända mig och somna om, men sen bara bestämde jag mig för att gå upp. Det var ganska segt att komma upp och ta på sig träningskläderna. Men efter 5min på crossen och "jobbig" musik så var jag vaken! Sen körde jag mage. Situps med viktskiva, russian twists med boll, planka och sidoplanka. Upprepade dessa övningarna 5678 gånger känns det som, haha.
 
Nu måste jag ge katten mat innnan det är dags att bege sig mot jobb. Idag jobbar jag 9.30-15.30, det känns lyxigt med en dagtur! Jag jobbar mest kvällar eller jour annars.
 

Måndag, träna, jobba.

Publicerad 2013-08-05 12:27:06 i Träning,

 
 
Alltså jag har alltid fullt upp på helgerna och hinner aldrig skriva något!
Fast jag har inte direkt tränat i helgen.
 
När jag hade slutat i fredags så satte jag mig tillsammans med mamma och Sanne på ett tåg mot Köpenhamn.
Vi satt i en park, drack skumpa och lyssnade på musiken från en festival. En mycket mysig kväll/natt.
När vi vaknade i lördags så var inte så pigga direkt. 
Jag och Sanne tog bussen ner till stranden och badade och halvsov i solen. 
På kvällen begav vi oss till Svalöv för att fira en av mina bästa vänner, Nina som fyllt 25!
De var en fin kväll. Och de hade varit så snälla och gjort LCHF-alternativ till oss! Nina hade gjort två tårtor som såg fantastiskt goda ut! Men jag tackade snällt nej och åt LCHF-muffins som hennes syster Sandra hade gjort till oss, så snällt!
Igår slängade jag och Sanne på oss träningskläder och begav oss på en PW ner till stranden och tog ett dopp. Det var den träningen, haha.
 
Så när jag vaknade idag hade jag extra mycket energi! 
Jag begav mig ut på en PW först, idag blev det 5,5km.
Sen gick jag till gymmet och där började jag med en timme på crosstrainern med tre tabata-intervaller.
Idag kändes den timmen som ca fem minuter, helt sinnes!
Sen körde jag ett axelpass!
 
Nu ska jag försöka hinna duscha och äta på mindre än en timme för sen är det dags att bege sig mot jobbet!
Jag börjar 15.00 och har jouren. När jag slutar vid 09.00 imorgon ska jag stanna i Landskrona och träna tillsammans med en kompis.
 
 

Fredagspromenad.

Publicerad 2013-08-02 07:45:46 i Allmänt,

 
 
Godmorgon!
 
Min väckarklocka ringde tjugo i sex och som en zombie klev jag upp och tog på mig mina träningskläder och begav mig ut. 
Om jag hade känt efter när klockan ringde så hade jag nog stannat i sängen. Men jag är glad över att jag bestämde mig för att inte känna efter, utan bara gå upp och göra det. 
För när jag väl kom ut så var det så himla skönt!  
Att gå nyvaken genom Malmö är fantastiskt. Och det är ett skönt sätt att vakna på.
Idag blev det en promenad på fem fantastiska kilometer. 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen ska jag bege mig mot jobb, idag jobbar jag 10-18. Sen är jag ledig lördag och söndag.
 
Vi hörs.

I made it stronger.

Publicerad 2013-08-01 15:43:00 i LCHF, Träning,

 
 
 
Första bilden är från 2011 när vi tog "före bilder". Alltså det med att ta bilder på sig själv och spara dem är nog det bästa vi har gjort. Jag är väldigt tacksam för det. Jag ser inte särskilt glad ut. Vilket jag inte var heller, det är inte så roligt när en vaknar upp en dag efter flera år i förnekelse och plus minst tjugo kilo. Det är synd att bilden är tagen underifrån.
Den andra bilden är tagen idag, klockan sju i morse för att vara exakt, (jag gäspar på alla bilder typ, haha)
Mitt första mål när jag började träna var att få en bättre hållning. Vilket verkligen syns, trots att den första bilden är tagen underifrån. Och att det skiljer 22kg syns också. Och att jag trots att jag är nyvaken på den senare bilden ser och känner mig mycket gladare.
 
Jag har känt ett tag nu att inget händer, känt mig ganska ofokuserad på mina mål. Men när jag ser dessa bilderna ger det mig en otrolig motivation. Det vore konstigt om det inte gjorde det!  För mig är det viktigt att ha något gammalt att se tillbaka på, och inse hur långt jag har egentligen kommit.
 
 
En trött men glad tjej.
 

Första Augusti 2013.

Publicerad 2013-08-01 13:24:25 i Träning,

 
 
 
Hej på er!
 
Idag är jag ledig! Och som vanligt räcker inte dagen till för att jag ska göra, haha. Jag vaknade vid sju och vid åtta begav jag mig ut på en PW målet idag var att gå en mil, men det blev 11km istället ;-) Det var en riktigt skön promenad!
När jag kom hem drack jag en massa vatten ( alltså jag blir så törstig när jag är ute och går! Typ säkert redan efter fem minuter är jag torr i munnen :( ), sen blandade jag mina aminosyror och begav mig till gymmet! Eftersom jag hade gått så långt så kände jag inte för någon jättelång uppvärmning direkt! Utan det blev tabata på crosstrainern! Jag skulle gärna vilja testa det på löpbandet också, men jag vågar inte hoppa av och på :( 
Idag blev det triceps och biceps! Nu går jag runt och spänner mig hela tiden, jag gör alltid det efter att jag tränat biceps och triceps, även bröst! haha alltså.
 
Mina nya tradition med PW är faktiskt en himla skön start på dagen! Fast igår blev det inte så. Det spöregnade när väckarklockan ringde vid fem. Hade det regnat lite så hade det inte gjort något, det hade bara varit skönt. Men regnet öste verkligen ner. Dock avtog det lite efter ett tag och jag sprang till gymmet istället. Där hade jag ett bra bröstpass (alltså mina bröstmuskler är SÅ JÄVLA ömma idag). Och när jag skulle gå hem så öste regnet ner igen! Jag var inte särskilt torr när jag kom innanför dörren.
Men jag och Sanne gick på en promenad på kvällen istället, och det var minst lika skönt som på morgonen. 
 
Nu ska jag diska lite, efter det tänkte jag visa er en grej!

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela