emeliesform.blogg.se

HJÄLP JAG LEVER ETT DUBBELLIV!

Publicerad 2013-11-20 12:27:48 i Funderingar, Kost, LCHF,

 
 
 
Jag har tänk på en sak ett tag nu. Kanske några månader.
Nämligen att jag starkt säger nej till socker. Men att jag medvetet äter/dricker saker med sötningsmedel i.
 
Varför undrar ni kanske? 
Det gör jag också. Ibland tar det ett tag innan en förstår saker. Jag har inte tänkt på det särkilt mycktet innan.
Speciellt när sötningsmedel triggar igång ett sockermonster i mig, jag kan inte sluta efter ett glas pepsi max eller en ruta 70% choklad med någon smak. Jag har inte den bromsen. Jag erätter ett sockerberoende med ett sötningsmedelberoende. Tillbaka på ruta 1.
Sötningsmedel är inte alltid bättre än rent socker, det kan vara samma gift.
Dessutom är ju många sötningsmedel artificiella. Det är något jag helst vill undvika. Jag stoppar skit i min kropp, och det vill jag inte.
 
När jag började med LCHF så slutade jag dricka läsk. Jag valde att avstå från lightläsk eftersom jag var rädd att jag skulle ersätta ett gammalt beroende. Det tog faktiskt ganska lång tid innan jag drack lightläsk. Och nu är jag tillbaka till den situationen där jag kan tänka mig att dricka läsk varjedag.
När jag bakar hemma så bakar jag alltid utan stevia/sukrin-vad allt nu heter. Det är ett aktivt val från min sida.
Men sen har jag inga problem med det när det kommer till annat? Vilken jävla dubbelmoral jag har.
 
Jag har som sagt tänkt på detta ett tag. 
Och jag har kommit fram till att jag ska skära ner på sötningsmedlet nu den sista biten av 2013.
Mitt nyårslöfte 2014 blir att jag ska äta naturlig mat. Inga mer sötningsmedel, eller konstgjorta saker i min mat eller dricka. Jag ser verkligen fram emot detta.
Det kommer att göra mig och min kropp gott.
 

Blir det någon träning idag?

Publicerad 2013-11-20 09:48:15 i Allmänt,

 
 
 
 
Hej på er!
 
 
Igår gav jag mig en egen utmaning på crosstrainern. Jag skulle nämligen köra 70 min istället för 60. 
Och när det hade gått en timme och jag kände mig lite trött, så kom det en våg av ny energi över mig! Visst brukar det vara så? Om en bara bestämer sig för att klara av något så går det bra. Ny engergi sveper över en och så är en redo att fortsätta och kötta! En underbar känsla.
 
Idag kan jag inte lämna lägenheten för de ska fixa våra fönster. Och jag vet inte när de kommer. Så drygt. Jag som hade en massa planerat idag. Åka och köpa kokosmjölk, kakosmör osv. Träna...jaja hoppas att de kommer snart så det är överstökat.
 
Annars har jag gjort lite ändringar när det gäller min träning. Kanske att ni kommer att märka det, kanske inte. Men jag gör det för min skull utifrån mina mål. Och jag känner oehört mycket pepp inför detta. Och att komma igång med det ordentligt. Förra veckan tränade jag knapp, för jag jobbade ihjäl mig istället. Och när jag var ledig låg jag mest i soffan och var konstant trött. Men helvetesveckan är nu över och jag har nya krafter. Dock stör jag mig på att jag inte kan träna när jag vill idag. Jag har varit redo för att träna sedan kl.08.00 imorse. Så nu sitter jag mest och väntar.....
 
 

it's my party and i cry if i want to.

Publicerad 2013-11-12 15:52:44 i Allmänt,

 
 
Hej på er!
 
Idag tänkte jag först skriva ett långt inlägg om hur jag alltid blir dåligt bemöt i en "kosttillskotts"affär här i Malmö. Vidrigt bemötande, och ändå handlar jag där. Men jag ångrade mig. Kanske att det kommer en dag!
 
Istället ska jag skriva om hur allt kan gå från uppochner och dåligt humör till att känna sig glad, rofull och nöjd.
När jag kom hem i förmiddags så skulle jag tvätta och passa på att gå till gymmet under tvättomgångarna.
 
Två minuter innan min tvättid börjar inser jag att det inte finns något tvättmedel. Och tanken på att gå ut i regn och blåst för att köpa tvättmedel lockar inte det minsta. Jaja, jag har inget val. Men jag tänkte först packa min gymväska och blanda mina aminosyror, så jag bara kunde sticka direkt till gymmet sen. När jag ska packa min gymväska hittar jag inte mina gymskor, efter lite panikletande här hemma kommer jag fram till att jag nog har glömt de på gymmet i söndags. Jag går och köper tvättmedel, sätter igång första tvättomgången och beger mig mot gymmet. Och hoppas att mina skor är kvar där. Halvvägs till gymmet inser jag att jag har glömt mina aminosyror hemma. Så det är bara att vända sig om och gå hem och hämta dem. När jag kommer till gymmet så står mina skor på skohyllan! Vilken tur! 
 
Dagens träning var kondition, en timme på crosstrainern. Jag brukar alltid tycka att det käns som fem minuter. Men idag var de första 40 minuterna plågsamma och jag ville ge upp. Men sen  bara släppte allt. Och jag gav verkligen allt de sista 20 minuterna och fick tillslut ett riktigt bra pass! 
Jag tänkte mycket kring min träning och hur jag ska lägga upp den för att nå mina mål, jag fick helt enkelt svar på många frågor idag. 
 
När jag kom tillbaka till tvättstugan insåg jag att det egentligen var imorgon jag skulle tvätta....jo jag är ju ganska tankspridd. Haha alltså.
 

Mjuk pepparkaka.

Publicerad 2013-11-11 10:44:08 i Recept.,

 
 
Här kommer mitt recept på mjuk pepparkaka:
 
Du behöver
 
100g smör
2 ägg
1.5 dl rysk yoghurt
1.5 tsk ingefära
1.5 tsk malda nejlikor
2 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1.5 dl mandelmjöl
 
Smält smöret (i den bunke som du tänkt baka i) låt smöret svalna lite, knäck sedan i äggen och vispa de tillsammans.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna och vispa till en smet.
Som ni märker så har jag ingen sötning i, det är ju givetvis valfritt.
 
Jag använder alltid kokosflingor istället för ströbröd när jag ska "smörj och bröa" en form. Det går alltid bra.
 
In i ugnen på 200 grader i 30 min. Eftersom jag har en gasung så är det lite klurigt att baka i den. Den släcks om det är för låg värme osv. Men om du har en vanlig ugn så skulle jag satsa på lite lägre värme och lite längre i ugnen.
 
Medans kakan är i ugnen så passar jag på att göra apelsinfrosting till kakan.
Till frostingen behöver du:
ca 75g smör
300g philadelphia
rivet skal från 1 apelsin samt en halv pressad apelsin.
 
Smält smöret i den bunken som du tänkte baka i, tillsätt resten av ingredienserna och blanda till det blir lagom geggit och bra fördelat.
 
När kakan har svalnat är det bara att ta på frostingen!
 
 
Hoppas att det smakar!
 
 
Såja, då var det måndag igen! Veckorna bara rusar förbi. Förra veckan var jag i Torekov med jobb på "utvecklingsdagar" mycket trevligt. Sen har jag haft en lugn fin och ledig helg. Jag brukar jobba varannan helg men har på något sätt varit ledig tre helger på raken, riktigt lyxigt! 
Eftersom jag inte känner mig helt hundra idag, så ska min kropp få vila lite till dvs det blir ingen träning idag. 
Men jobb blir det.
 
 

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela