emeliesform.blogg.se

Ett skepp kommer lastat med legday och kesoplättar!

Publicerad 2014-08-23 14:07:14 i Allmänt, Träning, Träningskläder, lyckorus,

Hej på er! Vilken skön lördagsförmiddag jag har haft. Vaknade strax innan nio. Kände mig lite trött och inte helt utvilad. Men jag känner min kropp väldigt bra. Så istället för att somna om och stanna hemma medans Sanne skulle till gymmet och sedan vara trött/seg och gnällig hela dagen eftersom jag inte tränat. Så gick jag upp och följde med henne till gymmet. Idag var det ett benpass som stod på schemat. Jag har en extrem hatkärlek till benträning. Det är oftast roliga övningar, men det är extremt jobbigt. Alltså verkligen extremt jobbigt!  Jag fick gå bredbent i trapporna ner från gymmet samtidigt som jag höll mig hårt i räcket med båda händerna..hehe. 
Trött i benen påväg hem från gymmet. När vi kom hem kände jag för en riktig lyxfrukost. Så jag ställde mig och fixade lite kesoplättar med grädde och bär. Samtidigt som vi löste melodikrysset såklart! 
En härlig start på denna lördagen! 

Onsdagsträningen.

Publicerad 2014-08-20 12:46:49 i Allmänt, Träning, träningsglädje,

Hej på er! Idag regnade det jättemycket och jag ville verkligen inget annat än att stanna under täcket. Men efter många om och men så kom jag iväg. Dessutom var det uppehåll både påvägen till gymmet och hem. Underbart! Idag stod det bröst, triceps och axlar på schemat. Alltså sjukaste passet. Jag har hittat en ny favoritövning, militärpress! Även kallad dödsövningen..fyfan. 
Såhär kände jag mig efteråt...helt slut. Och förresten jag kom upp igår och tog mig ut på en promenad! Det är ganska kallt och ensamt fem på morgonen i denna staden, men riktig skönt var det.

Träningsschema 1.0

Publicerad 2014-08-18 20:42:26 i Träning, lyckorus, träningsglädje,

 
Hej på er!
 
Det är väl ett tag sedan jag skrev en text här. Det har väl mest varit bilder på mat och ett eller annat recept.
 
Förra veckan gick mitt sommarkort på friskis ut. De två sista veckorna matade jag med IW-pass. Bara för att få ut det sista av medlemskapet. Som jag har sagt innan så är ju Indoor Walking en favorit hos mig. Och något jag saknat mycket sedan flytten från Malmö.
Så egentligen så kan vi säga att mitt sommarkort på friskis mest har varit IW för mig. Jag har varit lite på gymmet, men inte riktigt kännt mig bekväm. Men jag antar att om jag fortsatt träna där, så hade det kommit!
 
Jag har mest tränat för jag har tyckt att det är kul, eller jag tränar för att det är kul och för att jag mår bra av det. Men jag har bestämt mig för at ta min hobbyträning till en ny nivå.
Jag har under åren kört lite olika, men jag har främst satsat på styrketräning. Först maskiner tills jag vågade testa fria vikter och blev helt fast vi det. Som ni vet.
Jag har hela tiden haft som mål att bli starkare men också få "synliga" muskler. Och för att få det så måste jag tappa "fettprocent" som det heter...Men jag vill inte fukosera på det. Utan jag gör detta för att uppfylla en dröm. Och drömen är inte att gå ner i vikt, utan att forma kroppen.
Jag har iallafall hittat ett schema som jag tänker följa. Och jag ser fram emot denna hösten med mitt träningsschema. Jag har aldrig följt ett träningsschema innan, så det är spännande!
 
Idag var första dagen på mitt schema. Jag började dagen med 30 minuters promenad i behagligt men svettigt tempo.
Sen gick jag till gymmet och körde ett väldigt effektivt rygg och bicepspass!
Jag känner redan av träningsvärk i ryggen. (Då ska vi inte prata om träningsvärken i baksida lår efter lördagens benpass, oh my!)
En smutsig spegel på gymmet. OBS det är svett på mitt ena ögonlock.....
 
När jag kom hem var jag så hungrig så jag orkade inte göra bananpannkakorna snygga utan gjorde scrambled bananpannkakor istället...hehe
Och serverade det hela med en massa gotte på och på snyggaste retrotallriken just nu!
 
Jag tänkte försöka komma upp på en morgonpromenad innan jobb imorgon, och det innebär alltså att jag ska gå upp vid 05..vi får se hur det går!

Min paradrätt!

Publicerad 2014-08-11 22:59:46 i Allmänt, Glutenfritt, Recept., glutenfriarecept, vegetariskarecept, vegetariskt,


Alltså jag vet att jag har lagt ut receptet på dessa cashew- och basilikabollarna förr. Men de är så goda så ni får det igen! Och eftersom jag höftar ganska mycket i mina recept så kan det skilja sig lite från sist! Jag började med att mixa 5dl cashewnötter med en kruka basilika. Mixa tills det blir ett fint mjöl av det.  Sen hällde jag över det i en bunke och hade i 1tsk fiberhusk och ca 100g riven parmesan och två ägg. Blanda allt och rulla till bollar. Jag la mina bollar i ugnen tills de fick fin yta. Till mina bollar hade jag lite ugnsrostade morötter/purjolök, en god sallad och hemmagjord aioli. En supergod måltid!

Det bästa jag vet:

Publicerad 2014-08-06 14:00:50 i Allmänt, lyckorus,

När alarmet ringer halv åtta på morgonen och jag hoppar i träningskläderna jag la fram kvällen innan. Sen cyklar jag mot gymmet och tränar. Idag blev det IW! Sen cyklar jag hem och ställer mig i köket och fixar lyxfrukost som idag blev detta: 
Bananscones med en grön och god smoothie! Jag älskar semesterbubblan! 

Brakstart på sista semesterveckan!

Publicerad 2014-08-04 20:58:50 i Allmänt, Glutenfritt, Smoothie, lyckorus, träningsglädje, vegetariskt,

Här har varit tyst ett tag! Jag var bortrest en del förra veckan och skrev aldrig innan eller efter det! Jag går in på min sista semestervecka nu! Jag har haft en underbar semester, fast den är inte över än! Jag har iallafall brakstartat denna veckan! Först ett pass på gymmet imorse (läs förmiddags) med Sanne! Vi körde vi vår favorit, dvs bröst! Jag är fortfarande ganska darrig och har svårt att sträcka armarna över huvudet. När vi kom hem gjorde Sanne en fantastisk omelett till mig! Givetvis en till sig själv också. Och jag gjorde vår favoritsmoothie:
 Sen bakade vi choklad- och jordnötsbars! Receptet kommer från Hello Green boken. 
Så himla gott! Jag smakade en bit innan jag var tvungen att cykla bort mot Friskis. Jag hade nämligen bokat mig på ett IWpass. Jag hade inte riktigt förstått att jag bokat mig på ett intervallpass med pulsmätare...hehe. Jag var nästan spyfärdig efter. Men det var ett riktigt bra och roligt pass! Jag kommer absolut testa det igen! 
Svettig och trött efteråt kom jag hem till mat på bordet:
Kanske dagens godaste måltid! Kärlek till er! 

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela