emeliesform.blogg.se

vår?

Publicerad 2013-02-28 15:38:57 i Allmänt,

 
Hallå!
 
Hur har ni det?
 
Jag är som vanligt ganska trött efter jobb. Men jag kan inte låta bli att le för det är så fint väder!
Alltså sol och blå himmel är den bästa medicinen mot allt!!
 
Jag har alltså vilodag idag, men funderar på att kanske gå ut en runda till!
 
Men först eftermiddagsfika som är en smoothie idag!
 

Onsdagspass.

Publicerad 2013-02-27 09:38:13 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Igår hade jag vilodag efter måndagens kondition och bröstpass! Eller vilodag det blev en massa vardagsmotion som också är viktig att räkna med, promenad till stationen cykla 5 km springa i trappor och gå och handla. Jag räknar oftast inte med vardagsmotionen för det är ju något man gör varje dag. Men själva grejen att gå till stationen istället för bussen det är ju ett val jag har gjort. Jag använder kroppen istället och går i 20 min istället för att sitta ner på en buss i 11 minuter. Och visst känns det bättre?
 
Idag blev det uppvärmning på crosstrainern ( herre guuud vad längesen det var! Jag har ju fokuserat lite mer på att komma igång med löpning och glömt bort crosstrainern lite! Om vi inte räknar med IW då)
Sen körde jag lite baksida ben som jag inte gjorde på söndags-benmördarpasset. Och lite axlar. Alltså förra veckan fick jag träningsvärk i mina axlar för första gången.. träningsvärk I AXLARNA???? Är inte det ett sjukt ställe att få träningsvärk i??
 
Och ja de 200 knäböj i söndags gjorde sitt..igår när jag skulle cykla ville jag börja gråta pga trötta lår och rumpmuskler!
 
Egentligen skulle jag jobba kväll idag och natt imorgon, men jag har bytat så jag jobbar natt idag och blev huxflux lite mer ledig! Gött!
 
Vi hörs imorgon!

Tankar om mat.

Publicerad 2013-02-25 13:16:34 i Allmänt,

 
 
Något jag är jävligt trött på är att behöva försvara mig, försvara vad jag äter.
Att folk hela tiden har tusen åsikter om min kost. Att ofta höra att jag "äter fel" "det är inte bra för dig".
Jag tänker inte sitta här och propagera LCHF. Jag tänker inte inte ifrågasätta varför någon äter en massa kolhydrater. 
Men jag är så jävla trött på folks åsikter om min kost! SLUTA. Jag ifrågasätter inte er kost!
Jag har gjort ett val, ett val där jag avstår från vissa saker som jag anser inte är bra för kroppen. 
 
Jag är också så jävla trött på att höra "ta en kaka Emelie, du tränar ju ändå" Vad har det med saken att göra om jag tränar eller inte tränar? Jag vet att det finns folk som tränar för att de ska "kunna" äta vad de vill. Men JAG vill inte äta den kakan för det är inte bra för mig eller min kropp. Och jag menar inte att jag är rädd för att gå upp i vikt, om ni har fått den bilden av mig så är det fel.
 
En annan fråga jag är JÄVLIGT trött på är "men ni unnar er väl godis ibland?" "För unna sig godis det måste man, annar blir man ju galen!" Nej, jag blir inte galen utan godis utan jag mår som bäst utan godis. Ja jag har ätit godis någongång under dessa åren men det är aldrig lika gott som jag en gång tycket att det var. Och ni som nu sitter och tänker att jag är dum eller ljuger för att jag säger att godis inte är gott, testa att sluta äta socker i ett år. Då är inget godis gott längre.
 
Och till alla som fortfarande tror att jag går på en "diet" och tror att jag inte äter något, ni har så jävla fel.
 
Så snälla respektera bara mina matvanor, jag respekterar era! 
 

Row row row your boat.

Publicerad 2013-02-24 11:32:59 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Puh, vilket söndagspass!
Vi skulle ju testa att köra roddmasiken idag! Det hela började med att jag ramlade av masiken! (Tur att jag har lite självdistans så jag kunde sitta på golvet och skratta åt mig själv) Och när jag fick igång maskinen så stod den på 2000 meter, och då skulle jag sänka till 1000 meter iaf eftersom jag aldrig har testat den innan. Men jag tryckte självklart på fel knapp och höjde till 3000 meter! Så dagens uppvärmning fick bli 3000 meters rodd med redan döda armar. Men det gick bra!
 
Mitt mål idag på benpasset var att ta ut mig totalt, och ja det gjorde jag!
Jag gjorde knäböj emellan varje benövning och kom upp i totalt 200 knäböj! Puh, hoppas jag kan gå imorgon!
120 knäböj med skivtång, 30 med boll i ryggen och resterande 50 gjorde jag sumo knäböj med en hantel.
Satan vad det var darrigt att gå hem och gå upp för trapporna!
Men den bästa känslan!
 
Idag ska jag och min tjej till biblioteket och låna en massa böcker om löpning, det känns som en riktig söndagsgrej att gå på biblioteket.

Lördagsfys!

Publicerad 2013-02-23 19:54:39 i Allmänt,

 
 
Varför jag hatar att träna på kvällen? Jag blir så seg under dagen så när det väl gäller så försöker jag göra allt för att slippa, det är ju faktsikt skönare att stanna i soffan. När jag väl kommer till gymmet så är det fullt, alla masikner är upptagna det är trångt och allt känns så himla jobbigt.
 
Men idag var det knappt några folk alls, jag kunde fokusera på mig själv och mina övningar utan att ta hänsyn till att någon var i vägen hela tiden.
Uppvärmning 20 min på löpbandet, ja det är min nya favorit! Och jag är så peppad över att nå mitt mål!
Sen körde jag, bröst, biceps och triceps. OBS jag kände mig så himla stark idag! 
 
Jag och min tjej har bestämt oss för att vara tidigt på gymmet imorgon så vi kan testa att köra rodd! Det ska bli spännande!
 
 
Jag hoppas att ni har en fin lördag!
 

Tjejvasan 2018 here i come!

Publicerad 2013-02-23 14:22:22 i Allmänt,

 
Hej!
 
Vi har inte kommit iväg till gymmet än. Vi tvättar och min tjej vill titta på skidor (?????) Jag tycker att skidor är ganska tråkigt att titta på. Och jag har lovat min tjej att vi ska vara med i tjejvasan om typ fem år! Haha och jag har aldrig åkt skidor, men jag har ju fem år att träna på! 
 
Då blir det sen träning idag, som jag skrev igår att jag hatar. Men en gång ibland så är det okej.
 
Vi hörs sen!

Mysfredag.

Publicerad 2013-02-22 10:52:49 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Imorse var jag på Indoor Walking som vanligt, jag har tränat mycket ben och kondtition den senaste tiden och det kändes verkligen idag! Mina ben var så trötta och det tog emot lite. Men efter ett tag så kändes det bra och  alla endorfiner släppte loss!
Efter det så gick vi och mötte min mamma vid gymmet som är vid oss, och det var dags för träning nr 2!
Då fick det bli rygg, axlar och mage som fick jobba!
 
Jag är ledig hela helgen och det känns så himla lyxigt! 
Och det firade vi med god fredagsfrukost!
 
OBS är det INGEN som vill springa vårruset???? 

who made the rules?

Publicerad 2013-02-21 12:37:00 i Allmänt,

 
Här är tre saker jag vill ha i min träningsgarderob! (obs jag har ingen träningsgarderob, men jag önskar att jag hade en!!)
 
 

Are you ready?

Publicerad 2013-02-21 09:09:40 i Allmänt,

 
God morgon!
 
Som ni kanske förstår så blev det vilodag igår. 
Men idag var jag på gymmet kl 07.00 (jag tycker fortfarande att jag är knäpp ibland, för att jag går upp så tidigt för att träna!) Men jag tycker ju att det är skönast att träna på morgonen! Jag förstår inte det här med folk som tränar på kvällen, jag förstår verkligen inte det. Men vi är ju alla olika!
Idag körde jag kondtition, haha det kanske är min nya favvogrej! 
Jag klarade min 5 km intervaller en minut snabbare än sist! Jag körde lite annorlunda idag, jag sprang lite mer än vad jag brukar, mitt mål är ju att kunna SPRINGA 5 km! Inte att springa, gå, springa, gå.
Och jag funderar på att anmäla mig till vårruset här i Malmö...Är det någon av er som är på? Det hade väl varit kul om vi var ett gäng som gjorde det tillsammans?
 
Idag är det jobb 13-20 som gäller! Men innan det ska jag bli bjuden på lunch av en av mina bästa vänner, Nina. Hon ska bjuda mig på tacosallad, hur gott låter inte det?
Och som vanligt är det Indoor Walking imorgonbitti! Sen kommer min mamma också, och ska träna med oss!
 
 

19/2 (bra rubrik va?)

Publicerad 2013-02-19 11:37:08 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Igår när jag kom hem från jobb var jag ganska trött. Jag hade bestämt sen innan att det skuller vara vilodag igår. Och det var skööönt! Jag låg bara i soffan hela eftermiddagen/kvällen!
 
Men det var lika skönt att vara tillbaka på gymmet idag! Det blev ett darrigt benpass! Jag gillar egentligen att träna ben, men idag tog det emot lite. Jag hade en massa hjärnspöken. Trots hjärspöken så testade jag på att göra knäböj med skivstång. Dock med lätta vikter och resta sig från bänk, men jag måste ju börja någonstans!
Det var så jävla jobbigt, men kul!
 
Jag fick en pulsklocka i julklapp av min tjej. Jag hade önskat mig det, och blev så himla glad! Men när jag använde den så pep den hela tiden och sa att min maxpuls låg på typ 230(!!!!!!?????) så himla knäppt! Så jag har inte anvät den på länge för jag har trott att det är nått fel på den, men jag ville så gärna använda den.
Så idag tog jag på mig den för att se hur det gick på gymmet. Och då fungerar den!!! Haha den kanske bara behövde vila i en månad? Någon som använder pulsklocka som också märkt nått fel på sin?
Jaja, jag blev glad över att den fungerade!
 
Idag skulle jag egentligen jobbat 14-20 men så frågade de från jobb om jag kunde ta natten istället för att någon är sjuk. Så det blir 15.00-12.00 imorgon! Jag funderar på att ha vilodag imorgon, istället för Torsdag. Eftersom jag inte sover så bra på jobb (ja, jag sover på mitt jobb) så brukar jag vara ganska trött efter att ha jobbat natt.
Vi får se helt enkelt!

Bra söndagsträning!

Publicerad 2013-02-17 10:16:15 i Allmänt,

 
 
God morgon denna Söndag!
 
Hur har ni det?
 
Vet ni vad? Idag klarade jag 5 km på löpbandet!!! Jag körde mina intervaller såklart men ökade hastighet varje gång jag sprang!
Alltså så stolt jag är över mig själv! Jag klarade det! Fortsätter jag såhär så klarar jag snart att springa 5 km!
 
Jag kämpar hårt för att nå mina mål, och när jag märker att jag har kommit en bra bit på vägen vilken total lycka!
 
OBS godaste lunchen igår: jordgubbar, hallon, solrosfrön och grädde!
 
Nu ska jag iväg och jobba dygn! Och imorgon ska jag ha lönesamtal också, håll tummarna för att det ska gå bra!
Vi hörs imorgon!

God morgon!

Publicerad 2013-02-15 09:35:51 i Allmänt,

 
 
Alltså när alarmet ringde 05.15 idag tänkte jag "puh, det hade varit skönt att sova liiiiite till" .
Det är ju inte direkt så att jag hoppar upp ur sängen och i träningskläderna och skriker "wiho vad kul det ska bli!".
Men under de femton minuter det tar att gå till gymmet så vaknar jag till lite. Idag var vi ganska tidiga på plats, så vi fick gå tio min på löpbandet innan det började. Så när passte började var jag redan svettig och var igång.
När det var slut (vid 07.00) så gick vi en runda och mötte sedan upp min mamma. 
Då gick vi till "vårt" gym. Jag trodde att jag skulle dö under mina 10 min på crosstrainern som uppvärmning. Haha, jag var lagom trött i benen!
Sen körde jag lite triceps och biceps, jag gjorde en ny övning på biceps och en på triceps som jag inte har gjort på ett tag. Jag var trött och automatiskt kändes det dåligt.
 
Det är som sagt jobbhelg för mig. Och imorgon är det vilodag. Jag tror jag behöver det, eller mina muskler behöver det.
 
Hoppas att ni har en fin fredag!
 

Om ohälsosamma tankar om mat.

Publicerad 2013-02-14 11:10:01 i Allmänt,

 
Något som jag har funderat på ett tag är folk som tackar nej till en kaka (eller något annat) och säger: "Nej jag äter inte sånt". Men sen när hen är ensam så trycker hen i sig sånt ändå..eller dagen efter lägger upp en bild på något socialt nätvärk på "fika med kompisarna-bild" med en massa kakor, godis eller nått.
Jag har själv hållt på så, tackat nej till något och känns mig så oehört duktig! Men senare tryckt i mig godis istället.
Så jävla korkat. Och självklart mådde jag mycket sämre.
Eller en annan sak jag har gjort ofta är att "skippa" en måltid. Kanske att jag går ner ett hekto eller två. Skippa en måltid och sen ersätta nästa med någon diverse skitmat/godis. Jag var ju duktig för jag hoppade över en måltid, då kunde jag ju unna mig nått gott sen? 
 
Jag tror att det var mellan sexan och sjuan, jag började tänka på vikten. Jag vill inte säga att jag åt "nyttigare" Jag slutade äta kakor, godis och sånt. Och åt väldigt lite mat. Jag rasade såklart i vikt. Och jag fick ofta ont i magen efter jag hade ätit, vilket gjorde att jag tyckte att det var jobbigt att äta. ( Det berode på gallstenar, men det visste jag inte då)
Det finns ett fotografi på mig när jag sitter i soffan hos min farmor, jag har stora svarta ringar runt ögonen, mina ögon ser ledsna ut, och jag försöker att le. Det är sommar och varmt. Men jag fryser. 
 
I sjuan fick jag reda på att jag hade gallstenar.
Stora faktorer till att man får det är tex att det är ärftligt, och att man är överviktigt och snabbt gått ner i vikt.
Min mormor har haft gallstenar, och jag gick snabbt ner i vikt.
De har opererat bort min gallblåsa. Och efter det, vågade jag äta riktigt igen. Och så trillade kilona tillbaka. 
Puff sa det och jag hade för många kilo på denna kropp.
 
Jag har mer eller mindre alltid varit överviktig.
Visst, var det så att jag började med LCHF för att gå ner i vikt. Men allt efter som tiden gick så märkte jag att jag mår mycket bättre, jag småäter aldrig mer. Och insåg att jag verkligen trivs med denna kost! 
Och jag är så himla trött på att de flesta hela tiden frågar hur mycket jag har gått ner sen sist vi sågs osv. Vill jag att fokus ska ligga på vikt eller viktnedgång hade jag väl skrikit överallt "åh jag har gått ner si och så många kilon!" Men det vill jag inte. Ja jag har mål när det gäller vikten, men jag tycker att det är något privat. Förr var det viktigt för mig att gå ner till en viss gräns. ( När jag började med LCHF) Men nu är det viktigarare för mig att må bra, vilket jag gör! Jag mår så himla bra, och trivs så bra med min kropp. Och det är det som är viktigt.

Come a little closer.

Publicerad 2013-02-14 10:05:55 i Allmänt,

 
 
God morgon!
 
Idag var jag på gymmet kl.8.00 och körde 40 min intervaller på löpbandet. Jag körde på samma som sist, gå tre springa två, jag känner att jag inte riktigt är redo för att ändra på det. Men idag var jag lite hårdare mot mig själv. Om jag behövde mer tid att återhämta mig, tex att jag gick fyra min istället för tre så sprang jag tre min istället för två.
Vill jag se resultat snabbt när det gäller kondtition och styrka så måste jag köra hårt och inte ge mig!
 
Nu sitter jag här med min äggröra och min proteinshake och en gosig katt, hur mysigt som helst!
 
Alltså jag har varit ledig i nästan två veckor och imorgon ska jag äntligen jobba igen! Det ska bli så himla skönt att komma tillbaka till mitt jobb! Men först ett pass inddor walking på morgonen!

En vettig rubrik.

Publicerad 2013-02-13 11:59:22 i Allmänt,

 
Hej!
 
Idag har jag tränat tillsammans med min tjej och min mamma. Min mamma har skaffat träningskort på vårt gym och pendlar till Malmö för att träna med oss. Det märks att min mamma är hängiven till att förändra sig, dels att hon pendlar hit för att träna och för att hon redan idag pushar sig själv och vill göra mer.
 
Det blev överkropp på gymmet idag, axlar, rygg, biceps och mage!
 
Jag åt lite kolhydrater i Tyskland, jag ångrar inte att jag gjorde det. Men jag kände ju direkt att jag var mycket tröttare, magen svällde och jag var aldrig riktigt mätt. Igår när jag tränade kändes allt så himla segt. Idag känner jag redan skillnad av att kolhydraterna lämnar kroppen och den är påväg in i ketos. Dvs det gick mycket bättre idag!
 
Jag tror hela tiden att det är Torsdag idag, imorse ville jag anmäla mig till Indoor Walking på Fredag. Men insåg att det "bara" är Onsdag idag och får vänta lite till.
 
Undrar om det blir kondtiton imorgon?
 
 

It feels good to be home, baby!

Publicerad 2013-02-12 14:31:47 i Allmänt,

 
 
Hej!
Jag glömde skriva när jag åkte bort. Det bara blev så, jag hade så mycket att göra så bloggen blev lidande!
Men nu är jag äntligen hemma igen! Hamburg är som mitt andra hem, men vissa gånger blir jag mätt på denna underbara stad ganska snabbt och vill hem igen. Denna gången var det så. Jag hade gärna åkt hem någon dag tidigare. Fast samtidigt vill jag inte missa en sekund med min pappa som jag tyvärr inte ser så ofta.
 
Det ska bli så skönt att återgå till min vardag här i Malmö. Speciellt träna fem dagar i veckan, jag vet att jag var borta ca fem dagar. Men så mycket träning jag missade, så slapp jag kände mig.
Gissa om jag var taggad idag på gymmet? Jag körde så hårt så mina ben darrar  även nu några timmar senare!
Och jag längtar redan till morgondagens träning!
 
I Mars har jag ätit LCHF och tränat i ett och ett halvt år, och jag tänker att då är jag kanske redo för att visa er vad som har hänt med min kropp! Jag är väldigt stolt över min förvandling fram tills nu.
 
Idag ska jag och min tjej baka semlor det är ju trots allt  fettisdagen!

Cardio day.

Publicerad 2013-02-05 18:26:42 i Allmänt,

 
Hej!
 
Idag på gymmet tänkte jag springa intervaller i 30 min, men helt plötsligt hade det gått 35 min och då tänkte jag: äh kom igen du klarar 45! och efter 45 min tänkte jag: nu kan du ju lika bra köra lite till så har du kört i en timme(!!!)
Och OH MY!! Jag gjorde det!! Alltså, så himla skönt! Och jag var så död efter den timmen!
Men lyckokänslan i min kropp när jag var klar, det kändes som om jag svävade fram!
 
 
Jag gjorde lite annorlunda idag, jag gick tre min och sprang fyra min (på lägre motstånd än vad jag brukar, och det kändes faktiskt mycket bättre, Jag orkade direkt mycket mer) 
 
Jag försökte verkligen att se glad ut, men lyckades inte riktigt. Men jag lovar att jag kände mig så JÄVLA bra!
 
Efteråt gjorde jag proteinbrownie typ.
Blanda smält smör med proteinpulver, lite vatten, kokosmjöl och kakao och in i micron. Supergott!
Och till detta hade jag såklart favvon keso och grädde.
SÅ JÄVLA MÄTTANDE. Men gott!
 
Imorgon kommer min mamma och ska träna med oss, jag tycker att det är kul att träna med min mamma. Och det är roligt att jag kan lära henne en massa övningar och inspirera henne!
 
Nu ska vi belöna oss med en kebabsallad i soffan framför tvn.

Måndag.

Publicerad 2013-02-04 20:55:49 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Denna dagen har gått snabbt!
Jag vaknade halv nio imorse (lyxen att kunna sova ut utan att vakna av en väckarklocka!)
Idag kändes det riktigt bra på gymmet, jag kunde öka vikter under flera övningar. Jag kände mig så himla stark efteråt.
OBS gjorde mina favoritsaker på gymmet idag! Crosstrainern och fria vikter på biceps, axlar, bröst och rygg.
'
Bästa frukosten: en massa protein! Ägg, proteinshake och smörkaffe.
 
Igår var jag helt slut. För lite sömn och tidiga mornar. Så istället för ett riktigt söndagspass så blev det en promenad istället. Men det var också skönt! 
 
Nu ska jag dricka mitt thé, innan det blir läggdags om en stund.
 
 
 

Morgontrött.

Publicerad 2013-02-02 09:49:26 i Allmänt,

 
God morgon!
 
Idag var det riktigt segt att gå upp, jag hade gärna stannat i sängen istället för att gå upp. Men tjugo i åtta var jag på gymmet. För några månader sen skulle jag bara vänt mig om och stannat i sängen. Jag har dock kommit fram till att det känns bättre att gå upp och gå och träna, kämpa och svettas. Jag mår så mycket bättre då, och jag blir piggare än om jag skulle ligga kvar och slöa i sängen!
 
Idag var det ben, lite av en lördagstradition? Vi tränade ben förra lördagen också ju!
Det brinner i mina vader efter gårdagens indoor walking-pass, gå i högklackat och dagens benpass. Hehe.
 
Jag ska snart iväg och jobba dygn. Sen är jag ledig i mer än en vecka, så himla skönt!
Jag ska åka iväg med min mamma till Hamburg några dagar, jag älskar Hamburg det är en av mina favoritstäder!
 

Friday i´m in love!

Publicerad 2013-02-01 09:54:40 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Även denna fredagen gick vi upp kvart över fem, för ett pass indoor walking!
Idag kändes det mycket bättre än sist! Och jag såg hur musklerna på mina lår stack ut ibland! 
Alltså jag är verkligen hooked! Detta är typ den bästa fredags-traditionen ever!
Jag vill alltid börja mina fredagsmornar med ett pass indoor walking. Jag känner mig helt euforisk efteråt.
 
 
När vi kom hem gjorde vi smoothie på avokado, björnbär, proteinpulver och grädde.
(jag har bestämt mig för att försöka tycka om avokado, men jag vågar inte smaka :( men så i smoothie känns okej)
 
OBS! känner att dena fredagen kommer bli en bra dag!

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela