emeliesform.blogg.se

Blurrigt värre.

Publicerad 2014-11-19 14:04:06 i Funderingar,

 Idag ringde alarmet strax efter sju, precis som i fredags, måndags och igår vid fem. Den stora skillnaden är att idag kom jag iväg och träna vilket jag inte gjorde de andra dagarna. De andra gångerna har jag legat kvar i sängen tills jag inte haft tid till att träna. Idag gick jag upp direkt. Jag satte på kaffe och la mig i soffan istället så min första tanken var kanske inte att träna. Jag läste några vänners bloggar som skrev om träning och att de kommit in i ett träningsflow och hur bra det kändes. Det var ungefär exakt efter jag läst den meningen som jag bytade om till träningskläder och bestämde mig för att bege mig till gymmet. Allt har varit lite blurrigt just nu. Inget har varit ett flow direkt.  Jag tycker att denna bloggen har känts blurrig hela året och vet inte om jag ska fortsätta nästa år. Det har inte riktigt varigt något bloggflow. Hur känner ni? Jag tycker inte riktigt att jag förmedlar det jag vill med bloggen. Den ska inte fungera som någon avrapportering om mina träningspass varje gång jag tränat eller så. Men den har tyvärr varit lite så. Jag ska däse om jag kan skärpa mig innan året tar slut. Nåja tillbaka till idag. Det kändes skönt att komma iväg idag. Jag behöver egentligen den där tiden på gymmet för att rensa tankarna, och känna mig stark. Det blev bröst och tabata. Ett konstig pass och jag var lite ur fokus och välte omkull allt osv. Det har öppnar ett smoothieställe ett stenkast från där jag bor. Så jag köpte med mig en smoothie hem och njöt. 

Kärlek!

Publicerad 2014-11-04 10:21:41 i Löpning, Träning, lyckorus, träningsglädje,

 
 
Alarmet ringde strax innan sju. Jag tryckte på snooze och vände mig om och tände jordglobslampan för att inte somna om. Gick upp, och la mig i soffan istället för att vakna lite. Gick igenom instagram och såg att vissa redan hade varit på gymmet och tänkte hur fan orkar de? Samtidigt som jag blev lite peppad och klädde på mig träningskläder och packade träningsväskan. Funderade på en omväg till gymmet, jag skulle ju springa dit idag.
Tog några klunkar Celsius och begav mig ut.
 
Alltså det här med sociala medier kan vara sjukt stressigt men också peppigt. Jag menar om jag ligger i soffan hela dagen och är lite låg och går in på tex instagram så kommer det upp en massa bilder på folk i svettiga träningskläder som skriver om att de är på gymmet för tredjegången idag och har satt pb i alla övningar osv (nu är det inte riktigt så utan bara ett överdrivet exempel) det kanske inte gör mig peppad just då. snarare tvärtom då kan jag få mer ångest och tycka illa om mig själv. Här ligger jag fet som en valross på soffan och gör inget åt det. Känner ni igen er? Men samtidigt kan det vara otroligt peppande också, kan jag tycka. Det kan ju också vara ett jag ligger på soffan och ser något och blir inspirerad! Jag kan vara ganska kluven. Haha ja så har jag ju denna bloggen och en instagram som handlar om just det jag kan uppleva vara stressande. Fast jag vill nog se mig som lite annorlunda. Att jag inte riktigt hör hemma bland de stressande bilderna. Men jag vet inte.
 
Men iallafall, min omväg till gymmet landade på nästan 1km. Det var en lagom löptur för mig som fortfarande var lite yrvaken. Jag hinner absolut få upp flåset och bli lite svettig. 
 
På gymmet blev det ett favvopass dvs bröst och axlar. Skulle kunna träna det varjedag eftersom jag känner mig så stark i alla övningar. Och så gillar jag känslan när bröstmusklerna hoppar pga jag kan ta ut mig så mycket i alla övningar. OBS är så himla trött i armar, axlar och bröstmuskler så det är jobbigt att skriva detta blogginlägg...haha. Älskar den känslan.
 
Nu sitter jag i soffan och äter kvarg och dricker upp resten av Celsiusen. Snart ska jag bege mig mot jobb och jobbar tillsimorgon förmiddag.
 
 

Startar veckan med ett återhämtningspass.

Publicerad 2014-11-03 17:03:07 i Löpning, lyckorus,

Hej på er!

Hur har ni det?
Det kom aldrig något euforiskt inlägg om löpning sist. Och det beror inte på att jag inte kom ut på en löprunda. För det gjorde jag! Men sen jobbade jag så himla mycket och efter det blev jag dunderförkyld (igen????) och låg mest i soffan och vilade.
 
Det var verkligen en euforisk upplevelse den där löprundan innan dunderförkylningen. Jag var inte så pepp på den innan vi kom ut, suckade och tyckte att det var jobbigt med en massa lager på lager. Vi lämnade telefonen och all stress som den ibland kan innebära hemma. Men från första löpsteget till sista var det bara ren och skär lycka. En skön känsla i hela kroppen. Och jag har kommit fram till att jag gärna springer i sällskap. Jag blir peppad av det. När Sanne sprang framför mig och det såg så lätt ut tänkte jag hela tiden "klarar hon det, klarar jag det". Och när hon frågade om jag ville gå en bit innan vi sprang sista biten hem så hade jag redan bestämt mig för att springa hela sista biten. Ja, verkligen lyckorus hela rundan!
 
Efter en vecka i soffan och ingen träning så kände jag mig äntligen lite bättre idag. Jag bestämde mig för ett återhämtningspass med lugn löpning i härligt tempo.
Eftersom det kändes så härligt sist så hoppades jag på att det skulle göra det idag också. 
Jag kände mig ganska trött så jag avrundade rundan på ca 2km. 
Det är jag extremt nöjd med, och är väldigt stolt över mig själv. Jag menar Emelie vs Soffan 1-0!
Och eftersom jag känner mig pigg och inte sämre så är jag redo för gymmet imorgon!
Jag har ganska nära till gymmet men tänkte ta en omväg imorgon och springa dit!
 
Efter förra veckans löpning en glad tjej!
 
Nu tänkte jag laga kvällsmat, det blir indiskt här ikväll! 

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela