emeliesform.blogg.se

TACK SÅ MYCKET <3

Publicerad 2013-09-30 23:04:00 i Allmänt,

 
 
 
 
 
När jag får fina kommentarer på Instagram. När ni tar er tid att kommentera på bloggen. När ni skickar sms där ni peppar mig och säger att ni tycker att jag inspirerar <3 JAG BLIR SÅ LYCKLIG DÅ. 
 
TACK <3
 
Jag är så oerhört tacksam <3 

Trött, kattgos osv.

Publicerad 2013-09-30 22:00:40 i Allmänt, Träning,

 
 
 
Hej på er!
 
Här sitter jag med en supergosig katt bredvid mig, så mysigt!
 
Idag har det varit en lång dag. Jag gick upp tidigt för att träna innan möten och jobb. Det blev en timmes kondition på crosstrainern, för att rensa tankarna lite. Fundera lite över hur jag vill att min höst ska se ut, vad jag vill ha för mål.
 
Idag har jag äntligen köpt kompressionsstrumpor som jag har velat testa hur länge som helst! Och är sjukt pepp på att bege mig ut på en löptur! 
Imorgon är det Oktober, min favoritmånad på hela året, och hösten börjar på riktigt.
Jag ser fram emot denna hösten. Fylld med träning och motivation!
 
Jag är ganska trött, och ska gå och lägga mig. Jag ska upp tidigt imorgon på en löptur innan jobb tänkte jag!
 
Tror ni att jag kommer upp vid fem imorgonbitti på en löptur? Fortsättning följer....

Back Attack.

Publicerad 2013-09-25 12:10:55 i Allmänt,

 
 
Hej på er!
 
Jag känner att jag har kommit in i rätta träningsrutiner igen, så himla skönt! Och framförallt så börjar jag se lite resultat när det gäller muskler, jag tycker att det börjar hända lite grejer! Och det om något är fruktansvärt peppande!
 
 
Igår efter att ha jobbat natten och haft APT-möte på morgonen, så missade jag mitt tåg hem, så jag fick vänta på nästa och kom hem två timmar efter jag slutat istället för en. Trött och frustrerad gick jag in på MM sports här i Malmö och tröstshoppade nytt protein och casein-pulver och lite annat smått och gott. Och genast kändes det bättre! ( Och ja, jag tröstshoppar träningsgrejer!)
Så när Sanne kom hem, gjorde jag hennes favorit caseinbrownie/mugcake-kalla det vad du vill, som melleis innan vi begav oss till gymmet. Jag minns inte när jag tränade på kvällen sist.....men FYFAN. Jag lider med alla som bara kan träna på kvällen. Det är så mycket folk....sen att jag är ganska känslig när det kommer till folkmassor säkert bidrar till att jag tycker att det är extremt jobbigt.
Och jag fick ro som uppvrämning, och ni vet ju vad jag tycker om det.
Annars var det ett av de sjukaste magpassen. Jag har inte tränat mage på år höll jag på att skriva. Men jag minns seriöst inte när? 
Och jag körde tabata på alla magövningar också....
Såhär svettig kan en bli efter planka med tabata-intervaller!
 
 
Idag väckte Sanne mig med en kopp kaffe vid sju. Och strax innan åtta begav jag mig ut på min morgonpromenad! Fy vad kallt det var idag!, Jag hade premiär med långa strumpor och vantar med avklippta fingrar. Men alltså ibörjan innan jag fick upp pulsen var det nästan för kallt. Men sen blev jag varm och svettig istället för att frysa. Det blev 6km idag.
När jag kom hem drack jag lite celsius innan jag begav mig mot gymmet.
Idag var det dags för att försöka bygga lite ryggmuskler! Jag tycker att det är jättesvårt att får ryggmuskler :(
( alltså synliga, ner en spänner sig tex ) Jag har noll ryggmuskler, men snart så!
 
När jag kom hem var jag hungrig och gjorde frukost. Kokosgröt som alltid!
 
Till min kokosgröt mixade jag lite osötad mandelmjölk med blåbär, det smakade glass!
Och såklart en klick jordnötssmör, jag har fått dille på jordnötssmör!
 
Idag är det dags för ännu ett jourpass på jobb...börjar bli lite trött. Men när jag går av imorgon kl 12.00 har jag helg! Så himla skönt!
 
 

Veckans första träning.

Publicerad 2013-09-23 13:08:41 i Träning,

 
 
 
 
Idag vaknade jag strax innan nio, och kände på mig att det kommer bli en bra dag. Ni vet när man vaknar med en speciell känsla och allt bara känns bra?
Jag låg kvar i sängen ganska länge innan jag tog på mig mina träningskläder, och begav mig ut genom ett höstigt Malmö för en morgonpromenad.
Jag gick och smålog lite för mig själv, allt kändes bra. Sommaren är över och min favoritårstid hösten är här!
Jag tycker att allt är lite lättare på hösten.
 
Jag har även varit på gymmet idag, efter lite uppvärmning så blev det biceps och triceps! 
Jag funderar på att göra ett schema över min träning igen. För jag tror att det kommer hjälpa mig med mina mål. Och det är lättare att gå till gymmet och veta vad som väntar än att göra ett halvkasst pass lite allt möjligt. Det tycker jag i allafall.
 
Det blir ett kort inlägg idag, för jag är ute i sista sekund som alltid och har bråttom iväg till tåget.
Men jag lever, och vi hörs imorgon!
 
 

Reflektor.

Publicerad 2013-09-19 14:01:52 i Allmänt,

 
 
Ta tag i bloggen var det ja.
 
Jag åkte till Berlin istället för att ta tag i bloggen, det är lätt hänt!
Vi åkte till Berlin väldigt tidigt i Lördags och kom hem väldigt sent igår.
Eftersom vi båda är extremt flygrädda så blev det många timmar på tåg.
 
I Berlin har jag inte skött min kost, (alltså nu måste ni vara extremt trötta på mitt schizofrena-jag).
Men ja, på semestern har jag levt på bröd och choklad och en massa annat.
Första dagen var det gott. Sen förvandlades det hela till en ond cirkel. Hjärnan gick på högvarv, skrek efter socker hela tiden. Kroppen blev tröttare, orken kunde bara ta tvärstopp. Jag matade kroppen med mer socker för att kicka igång den igen.  A L L T S Å V A???? förstår ni vad ni läser? Det är så himla hemskt! Jag ångrar inget när det kommer till mat, för jag vill ha en sund inställning. Det är okej att äta choklad ibland, det är inte hela världen. 
Men när jag kommer på mig själv med att mata mitt föredetta extrema sockerberoende blir jag lite rädd. Detta var verkligheten förr. Men jag är extremt tacksam för att jag har vuxit och blivit lite klokare. Jag vet att från och med idag startar jag min hälsosammare livsstil igen och tänker inte se tillbaka med någon ånger.
 
Och till alla er som tränar och äter skit..känner ni någon skillnad när ni tränar?
Vi hade gym på hotellet och en pool. Så vi tränade och simmade på semestern, men jag kände inte av det alls. Det hela är en dimma av dålig kost och noll energi under och efter träning. 
Träning och kost går hand i hand. Träning och skräpmat ger inga resultat alls. När du äter skräpmat när du tränar bryter du ner alla bra egenskaper du får av träning.Det är ingen belöning för kroppen att äta en påse chips efter träningen, utan då misshandlar du istället din kropp. Jag är beredd att säga att den träningen jag gjorde i Berlin var värdelös. Den bidrog inte med ett skit. 
 
Men nu är jag tillbaka!
Och jag tänker kötta på som aldrig förr och är extremt pepp på denna hösten!
 
(ursäkta om jag har skrivit konstigt! Jag har tre olika språk i mitt huvud (svenska, tyska och engelska) som bara mals om och om igen. Och jag har inte suttit vid en dator på en vecka)
 

Jag älskar Måndagar.

Publicerad 2013-09-09 12:19:27 i Allmänt,

 
 
Hej på er!
 
Jag ska försöka skaka lite liv i denna blogg igen! Jag vill ju blogga om min "resa". Det är väldigt motiverande för mig med denna bloggen! Och jag hoppas att den är peppig för er som läser den!
 
Idag vaknade jag med huvudvärk och illamående. Ibland när jag sover kan jag i mitt undermedvetna känna hur jag får en sprängande huvudvärk när jag ligger på ett speciellt sätt..någon annan som också känner så? eller är jag bara knäpp?
Först tänkte jag försöka somna om och skita i att träna pga huvudvärken. Men istället hämtade jag mig en kopp kaffe och tog på mig träningskläderna. Bästa beslutet någonsin.
Sen begav jag mig ut på en morgonpromenad. Jag tänkte inte gå så långt idag eftersom jag hade så ont i huvudet, men efter ett tag kände jag mig lite piggare och tog en liten omväg. Det blev 4km, riktigt skönt!
Sen gick jag till gymmet, jag har saknat min crosstrainer! Men när jag kom dit så var min favorit crosstrainer upptagen....även den andra också. Och jag vägrar vara på de från stenåldern inne på tjejavdelningen. Så det fick bli rodd som uppvärmning. Trots att jag hatar rodden så gick det bra. Nu har jag fått nya blåsor i händerna, precis när de gamla försvann..jaja no pain, no gain?
Sen körde jag en timme bröst. A L L T S Å jag har saknat detta! Jag älskar att träna bröst. Och jag älskar att ägna ett helt träningspass till en muskelgrupp!
 
Nu ska jag snart iväg och jobba, kväll och jouren. Vilket betyder att jag slutar 09.00 imorgon. Vi hörs då!
 
Är det något speciellt ni vill att jag ska skriva lite mer om? Något ni saknar i denna blogg?
 
 
 

Mina proteinbars.

Publicerad 2013-09-04 12:09:37 i Allmänt,

 
 
Igår när jag kände mig pigg efter en ipren så gjorde jag två omgångar av mina proteinbars!
Jag har beställt hem lite smakprover från fitnessguru´s proteinpulver, och ville testa att ha i de i mina proteinbars.
 
Jag har gett er receptet förr, men skriver det igen
 
För en bar:
 
2skopor vassle/casein ( det spelar ingen roll, kanske att det blir lite fastare konsistens med casein) Välj själv vilken smak!
2 matskedar kakao. Blanda kakao och proteinpulvret ordentligt.
Häll sedan i 2 matskedar smällt kokosolja (jag använder kokosolja med smak) och ca 4 teskedar kokosmjölk.
Blanda ihop allting till "gegga" känns det för torrt så ta i mer kokosmjölk.
Lägg sedan geggan på en bit plastfolie och forma till en "bar".
In med det i kylen i ca 30 min, sen är det klart!
 
 
Kokostopping!
 
Hackade jordnötter på.
 
Dessa gjorde jag igår! Den ena innehåller fitnessgurus "one whey rocky road" och den andra "one whey chocolate hazelnut" Den med chocolate hazelnut smakade nougat!!!!! så himla gott!
 
 

Vet ni ett lopp? Vill ni springa det med mig?

Publicerad 2013-09-04 11:33:28 i Allmänt,

 
 
 
Vad roligt att det är så många som fortsätter läsa fast att jag har varit extremt dålig på att ta hand om denna bloggen.
 
Jag är anmäld till ett lopp på torsdag, ett lopp jag har längtat att springa. Nämligen Landskrona Stadslopp (alla som jobbar inom Landskrona Stad får möjligheten att springa detta). Jag har ju varit med på det innan, nämligen 2011, och jag har ju berättat om det. Att jag klarade springa max 500 meter, gick resten och tände en cigg när jag var klar. 
Så jag har sett fram emot detta loppet länge nu, att få revansch. 
Men jag börjar inse att jag inte kommer kunna springa det imorgon. För jag känner mig inte hlet hundra än.
Det känns lite jobbigt. Men så är det ibland.
 
Men jag vill verkligen springa ett lopp till, nu snart.
Vet ni något lopp här i skåne som är snart? Helst 5km.
Och är det någon som vill springa det med mig?
 

Vad hände egentligen?

Publicerad 2013-09-03 16:57:54 i Allmänt,

 
 
Det finns många anledningar till att det varit så tyst här.
 
För det första har jag knappt tränat något. Jag kände mig inte riktigt som mig själv, jag ville inte träna. Jag var trött och det lockade helt inte. Sen läste jag någonstans att om en körde 5:2 fasta (tänker inte kalla det för diet) och tränar mycket och hårt, har stor chans att bli övertränad och att en då inte skulle hålla på med båda. Det är en av anledningarna till att jag har pausat från 5:2. Kanske att jag blev övertränad. Jag har bara väldigt svårt att se mig som övertränad.
 
En annan anledning är att jag kände mig misslyckad eftersom jag hade som mål att väga under 100 den 31a Augusti, och inte gjorde det. Jag har inte vägt mig på några veckor, men jag vet att jag inte väger under 100.
Men förra veckan köpte jag ett par svarta jeans (som jag har velat ha länge!)  i en storlek som jag inte en kan minnas jag har haft i byxor! Och jag kan gå in i en "vanlig" affär och köpa saker utan att det är oversize eller ens snegla på de stora storlekarna. Det väger mer för mig än några siffror på vågen just nu!
 
I helgen var vi bortbjudna på bröllop, det var roadtrip genom Sverige och en hotellnatt med inte så många timmar på hotellrummet. Jag gick all in när det gällde maten. Jag har ätit så mycket bröd, godis och en massa annat så jag vill spy på det. Och givetvis som alltid när jag har ätit socker så är jag sjuk.
Jag har sagt det förr och säger det igen svaret på alla sjukdommar är socker! Vitt gift som det också kallas.
 
Jaja vad som är gjort är gjort och nu sitter jag här med feber, halsont och en dunderförkylning! Fast jag känner mig redan piggare idag. 
 
Och när en är sjuk så får en äta glass till frukost och gosa med katten i soffan hela dagen!
 
Men det bästa? Jag kan inte sluta tänka på att träna, dvs träningslusten är tillbaka!

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela