emeliesform.blogg.se

Återhämtningshelg.

Publicerad 2014-04-28 10:06:00 i Funderingar,

 
 
Hej på er!
 
Åh vilken underbar helg det har varit!
Jag har inte direkt tränat. Utan jga har hängt i solen, träffar vänner som jag tycker om. Varit ledig tillsammans med Sanne, vilket inte händer så ofta.
 
För jag tror nämligen att sådant också är extremt viktigt för en "hälsosam"-livsstil. Att kunna vila, utan att tänka på träning eller något annat. 
Vara ute i solen, är ju underbart. Det har tagit många år för mig att komma fram till det. 
Att vara omkring personer en tycker om, känna sig omtyckt. Det är också viktigt.
Att få skratta mycket, det är härligt!
 
Och så har min helg sett ut!
 
Denna bloggen handlar om att må bra. Må bra med sig själv.
Jag är inttresserad av träning och kost. Jag älskar att laga mat. Jag älskar att få svettas på gymmet eller i löpspåret. Men jag älskar också att få vila och hitta på annat.
Känna hur kroppen får återhämta sig lite.
 
Men nu är det en ny vecka! Och en vecka kvar till vårruset!
 

Impossible is nothing.

Publicerad 2014-04-25 20:02:15 i Träning, Träningskläder, lchfochträning,

 
 
 
Hej på er!
 
Alltså, okej är lit dålig på att blogga just nu. Ska försöka bli bättre!
 
Jag började min dag med en skön morgonpromenad. Bestämde mig snabbt för att gå mot skogen och havet. 
Så himla skönt väder det var. Inte så soligt men behagligt. Allt hade blivit så mycket grönare än sist jag gick i skogen.
Dessutom är det sjukt skön "egentid" när en är ute och går. Jag kan slappna av och begrava mig i mina tankar. Jag älskar det!
Jag kände att jag hade mycket energi och bestämde mig för att springa i alla backar (här är sjukt mycket backar). Efter ett tag hittade jag ett ställe med många branta backar och sprang upp och ner, fram och tillbaks.
Och sen körde jag en omgång löpning, tabata-intervaller. Huxflux så hade jag varit ute i en timme! 
 
Jag kom hem, pustade ut lite på soffan med en smoothie. Sen gick jag iväg till mitt andra hem: gymmet.
Jag var ensam, vilket är drömmen! Att kunna få ta hur mycket plats en vill. Prova på saker en kanske inte annars vågar.
Jag tränade triceps och axlar. Fick sjukt bra kontakt med mina muskler. Alltså så häftig känsla när en får det. 
 
Kolla på den lille axeln som ploppar upp!!! Jag blev helt lyrisk när jag såg det! De senaste gångerna jag har kört styrka så har jag fått se bra resultat. Det gör mig så peppad!
När jag var ensam på gymmet idag försökte jag mig på en pull up.........haha. Okej där har jag något att träna på. Kanske ska satsa på att försöka klara en innan året är slut? Vi får se.
Jag borde försöka komma ut på en löprunda i helgen med tanke på att det typ är en vecka kvar till vårruset!
 

If you let them win without a fight.

Publicerad 2014-04-15 14:04:00 i Funderingar, Kost, LCHF, Löpning, Träning, lchfochträning,

 
 
Hej på er!
 
Nu är jag tillbaka igen. Har ni saknat mig?
 
Jag har saknat bloggen!
 
Min favorit-träning som ni alla vet är ju tung styrketräning. Det är det absolut bästa jag vet när det kommer till träning. Att få en stark kropp och en bra hållning. Det är mitt mål. Och det är vad jag har gjort det senaste veckorna. Hängt på gymmet med mina vikter osv.
Idag slog det mig att det är tre veckor till vårruset och jag har inte direkt förberett mig.
Och idag när jag kom hem var jag tvungen att gå upp för alla trappor. Vi bor på fjärde våningen och hissen är min bästa vän. Men när jag kom upp för alla trappor kunde jag knappt andas?? Det var så hemskt. Jag har som sagt bara kört styrketräning den sista tiden, knappt någon uppvärmning osv.
Och det kändes idag. 
Idag fick det alltså bli löpning för att få fart på kondisen som knappt finns längre. Fick pausa efter två km pga kunde knappt andas. Och så blir jag lite besviken på mig själv. Gråter en skvätt, tycker synd om mig själv. Sanne peppar via sms. Sen fortsätter jag springa. Och jag inser att jag kan springa på rekordtid så blir jag peppad. Men jag är ganska trött, de sista 300m kollar jag konstant på telefonen och bara väntar på att den ska säga 5k!!! Jag är för trött för att spurta och slå mitt rekord på 35min, men istället springer jag på 36min vilket är mitt näst bästa på 5k ever!!!
Nu i efterhand är jag extremt stolt över mig själv och tycker att jag är grym!
Och självklart var det annorlunda förra året inför vårruset. Då hade jag aldrig sprungit 5k och tränade hårt till
det. I år vet jag att jag klarar springa 5k. Så därför har jag inte tränat så mycket inför vårruset. Men jag vill ju gärna slå mitt rekord från förra året. Puh då är det dags för fler löprundor. Jag kanske inte är så löpnings-frälst trots allt!
Och dessutom blir det inget mer hiss-åkande för mig! Vafan jag är 25 och borde vara"i mitt livs form" vad det nu innebär. Iaf inte låta som om jag får ett astma anfall när jag går upp för trapporna!
 
Det är så fint att springa i Ängelholm! Väldigt annorlunda jämfört med Malmö. Det första jag möts av på min löprunda här i Ängelholm är en backe from hell, alltså vill dö efter den. 
 
Nu vet ni om att jag är tillbaka, hoppas att ni stannar kvar och läser!
 
OBS idag är det två månader sedan jag slutade äta kött, det är nog ett av mina bästa beslut ever. Mår mycket bättre och har noll ångest när det gäller mat. (kött gav mig mycket ångest innan) Tänker inte på att jag inte äter kött, det bara känns naturligt och jag saknar det inte alls!
Och när det gäller LCHF äter jag nog lite mer liberalt sedan jag slutade äta kött, men sålänge jag mår bra så bryr jag mig inte om hur strikt eller inte jag är. Det viktigaste är att jag mår bra!
 
Kärlek till er!
 
 

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela