emeliesform.blogg.se

Carbs i hate you!

Publicerad 2013-03-25 18:10:18 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Efter en lång helg med en massa jobb, så har jag varit ledig idag. 
I lördags var jag bortbjuden på middag. Vi är några från högstadie-tiden som brukar ses en gång i månaden och bjuda varandra på mat.
När jag är bortbjuden brukar jag äta det som serveras. Men efter i lördags så har jag kommit fram till att det är inte värt det.
Efter en kväll med en massa kolhydrater och socker, så mådde jag väldigt dåligt igår. Jag kände mig hängig, frusen och konstant sugen på något. Och efter flera års destruktivt beteende när det gäller mat dvs belöna sig med socker eller tröstäta. Så föll jag dit igår. Jag åt lite godis. Om det var värt det och det känns bättre igen? Nej.
 
 
Och såklart vaknade jag med halsont. Jävla skitsocker......Om ni undrar varför ni blir sjuka så är det pga socker och för lite d-vitamin.
Jag har alltså haft en dålig helg. Nu ser jag fram emot en ny vecka och nya tag. 
 
Idag har jag struntat i att jag har ont i halsen och begav mig ut för en löprunda. 
På dagens löpschema stod 3 km. Det gick ganska bra men helt plötslig så dog jag. Min kropp hittade inga fler krafter pga bränslet (kolhydraterna) tog slut. Men jag kom 3.2 km.
 
Vilket bittert inlägg. 
 
Imorgon ska jag jobba igen. Och på kvällen ska jag och min tjej träna tillsammans med vår kompis, det ska bli kul i alla fall.
 

Hej från en svettig tjej.

Publicerad 2013-03-22 10:43:29 i Allmänt,

 
 
Hej på er denna soliga fredag!
 
Nu tänker säkert många att det är skönt med fredag! Men denna helgen är min jobbhelg! Wiho!
 
Jag började denna fredag precis som nästan alla fredagar. Klockan ringde vid fem. Idag var det riktigt segt att gå upp. Men en kopp kaffe senare så kändes det bättre!
Idag var det ännu en ny instruktör på IWn. Det var ett riktigt bra pass och jag var genomsvettig!
Idag fick vi göra Macarena-dansen på IWn................det kändes ganska konstigt att stå där och trampa samtidigt som jag skulle vicka på höften.
 
Igår jobbade jag till halv fem, sen stannade jag kvar i Landskrona och tränade med en kompis. Jag tycker att det är roligt att mina vänner vänder sig till mig för träningstips! Det uppskattar jag väldigt mycket!
Det är roligt att veta att jag inspirerar andra!
 
Vi hörs imorgon!

Onsdagsrapporten.

Publicerad 2013-03-20 11:52:34 i Allmänt,

 
 
Hej på er alla fina!
 
Igår tränade jag med en kompis på kvällen. Jag har ju berättat om hur mycket jag hatar det innan. Och igår fick jag det bekräftat igen. DET VAR SÅ JÄVLA MYCKET MÄNNISKOR. Uppvärming blev 25 min på löpbandet. Jag hade ätit ganska mycket precis innan (jag tycker om att träna på fastande mage) så jag kände mig som en uppstoppad korv. Jag hade ont i magen och mådde illa pga jag ätit innan. Så det gick åt helvete på löpbandet. Jag var helt slut efter tio min så den sista kvarten var så plågsam. 
När jag kom in på tjejgymmet så var där fullt, det satt någon på varje maskin som fanns. Tur att jag typ aldrig använder maskinerna och kör mest fria vikter. Det blev någon härlig blandning av biceps, triceps, axlar, bröst och rygg. Det var inte mitt bästa träningspass direkt. 
Men jag kom iallafall i väg till gymmet. Jag var där länge och svettades, istället för att bara sitta hemma.
 
 
Idag har jag redan varit iväg och tränat. (åh så himla skönt med ett morgonpass på vårt lilla gym!) 
På min löpningslista stod det 1km på hög fart. Det gick helt okej, sprang på högst 10.00. För mig är det så JÄVLA snabbt! Sen var det ett benpass som väntade på mig.
Och jag avslutade med 5 min cykling för min tjej ville springa lite.
Cykla på gymmet är ganska deprimerande enligt mig. Fyfan finns det något värre?? Ja, kanske benspark.
 
Och ang bilderna i förra inlägget: Ja min kroppshållning är helt annorlunda! Det är/var ett av mina första mål med träningen att få en bättre hållning. Jag kan nog bocka i CHECK på det va? ;)
 
Idag är jag ledig! Då ska jag tvätta träningskläder så jag kan fortsätta träna och gosa med mig tjej + katt!
 
 

Jag älskar min kropp.

Publicerad 2013-03-18 11:31:00 i Allmänt,

 
 
Jag skrev ju i Februari att jag i Mars efter ett och ett halvt år med LCHF och ett år med träning, skulle visa er före och efter bilder.
Jag har tänkt mycket på om jag vill eller inte vill lägga upp bilder, det är ju faktiskt en ganska stor grej.
Men jag har kommit fram till att ni ska få se bakifrån, det är sån sjuk skillnad.
Jag har fortfarande en bit kvar, men ja ni får se själv.
 
 
September 2011, denna bilden är tagen innan vi började med LCHF. Här tror jag att jag står rakt. Jag har inga axlar, ingen hals.Och ingen rumpa. Jag vägde som mest också. Något jag ångar är att vi inte mätte oss istället för att väga oss. Att bli fixerad vid en siffra på vågen är inte hälsosamt. 
 
Mars 2013.
Ser ni någon skillnad?
Jag är inte lika kutad i ryggen, jag ser att jag har axlar och hals!
 
Det viktiga är att trivas i sin kropp, inte att bli smal. Vad är egentligen smal? Vi har alla olika åsikter om utseende. Det är så mycket hets kring vikt och ideal. Det viktigaste är att trivas med din kropp, älska din kropp! När gav du dig själv en komplimang senast?
Jag älskar min kropp!

Måndagskondition.

Publicerad 2013-03-18 10:10:34 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Satan vad det blåser!
 
Idag har jag kört kondition. 30 min intervaller på crosstrainern och 20 min fartlek på löpbandet. Jag var helt  slut efter 30 min på crosstrainern men när jag ställde mig på löpbandet och sprang på 9,5 kände jag mig så stark och så snabb så jag fick så mycket ny energi!  (jag brukar annars ha 7,5 som maxhastighet, jag måste ju börja någonstans!)
Jag brukar oftast träna på morgonen på vårt lilla gym, och det brukar vara ganska folktomt. Vilket jag tycker är SÅ SKÖNT!
Men imorgon ska jag träna på kvällen på Värnhem med en kompis. Det kommer nog att bli en utmaning för mig med alla människor.
 
Idag ska jag jobba kväll, ni kanske har märkt att jag jobbar mest kvällar eller nätter. Jag tycket att det är ganska skönt att jobba så faktsikt! 
 
 

Min kycklinggryta.

Publicerad 2013-03-16 13:17:00 i Allmänt,

 
Jag tänkte ge er receptet på kycklinggrytan jag gjorde i Torsdags!
 
 
Såhär gjorde jag!
 
Stek 2 kycklingfileer som ni först har delat i mindre bitar. (Såklart är kyckling ej ett krav, äter du inte kött så ta i mer broccoli eller använd dig av tex quornfileer.)
Häll i en burk kokosmjölk i en kastrull.
I med kycklingbitarna.
Hacka en chili och en lök, som du sen rör ner i kokosmjölken.
Tillsätt två vitlöksklyftor och pressa en halv lime i.
Blanda i ca 1 msk röd curry.
Sen hade jag i broccoli också.
 
Det blev väldigt starkt! Men gott! 

Always been top rated, you think you can change it?

Publicerad 2013-03-16 11:53:17 i Allmänt,

 
 
Hej alla fina!
 
Idag tyckte vår katt att vi skulle gå upp vid sju! Det ville inte jag, så jag låg kvar i sängen till strax innan åtta! Sen satte jag på kaffe och tog på mig träningskläderna! Kaffe innan gymmet är det bästa! Hemma dricker jag bara kaffe innan gymmet, det är väldigt sällan jag dricker kaffe annars. Förutom på jobb, då dricker jag nästan litervis med kaffe? Haha.
 
Idag blev det 25 min uppvärmning på crosstrainern och sen blev det biceps och triceps! Jag tyckte att jag såg så himla stark ut när jag tittade på mig själv i spegeln! Jag kunde ana hur mina muskler jobbade hårt!
 
Igår när jag åkte hem från jobbet, kände jag mig så oehört trött. Jag ville bara lägga mig i soffan och halvsova. Men istället för att göra det så bestämde jag mig för att byta om och gå ut och springa! Ett av mina bästa beslut någonsin! Jag spräckte onsdagens 22 min på löpbandet! Jag sprang/jogga/kalla det vad du vill i 40 min!! Och jag kom 4 km!!! så himla nära mitt mål med 5 km!!! Om jag visste att jag hade kommit 4 km så hade jag defenetivt köttat 1 km till och kommit 5 km!!! Men det visste jag inte, pga jag har en ny telefon och glömt att aktivera något på runkeeper-appen. Jaja nästa gång! Nu vet jag att jag kommer klara det!! Så himla skön känsla när man har sprungit ett tag och benen bara rör sig på automatik!!!
 
Idag verkar det bli fint väder, så jag ska strax hoppa in i duschen och fånga dagen! Det står faktiskt carpe diem i min kalender idag, för jag är ledig och kan göra vad jag vill!

Det går att svettas hemma.

Publicerad 2013-03-14 18:22:35 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Jag är väldigt gnällig och lättirriterad idag. Allt är jobbigt och hopplöst.
 
Idag blev det konstig träning, 30 min promenad och 30 min mage med nike training club-appen. Jag gillar den appen, där är bra övningar och det går att göra det hemma. Jag har ingen medicinboll hemma så jag tar en tung bok istället, det fungerar lika bra! På mitt gym är det folk som gör en massa övningar på gymmet med den appen. Och det gillar inte jag, för oftast tar de upp en massa plats och är ivägen. Jag tycker att de övningarna kan man faktsikt göra hemma!
 
Jag har precis diskat en omgång och väntar på varmvatten så jag kan diska resten. Strax tänkte jag knåpa ihop en god kycklinggryta!
Imorgon ska jag jobba tidigt så det betyder att det inte blir någon IW. Det känns lite konstigt faktsikt!
 
 
Igår kom detta fina armbandet till mig med ett bra budskap:
 
Här kan ni läsa hennes blogg och beställa armband!

Världsrekord.

Publicerad 2013-03-13 09:22:05 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Vilken underbar dag!! När jag vaknade tidigt imorse var jag ganska trött och skulle hellre vilja ligga kvar i sängen än att träna. Men efter en kopp kaffe vaknade jag till liv och begav mig mot gymmet.
 
Idag tänkte jag ta igen mina intervaller från igår (springa 6 min gå 1 min och upprepa 3ggr) Men efter att jag sprungit 8 min (pga en bra låt så jag kunde inte stanna vid 6 min) så kände jag mig så himla stark och snabb! Så jag fortsatte att springa. 22 min sprang jag....22 MINUTER SPRANG JAG!!!!!!!!!!! Alltså ni förstår inte. JAG SPRANG 22 MINUTER!!!!! JAG HAR ALDRIG UNDER MINA SNART 24 JORDSNURR GJORT DET.  Men idag gjorde jag det!
Jag var tvungen att gråta lite av lycka efteråt, så stolt jag är över mig själv och min kropp! Och jag vill tacka mitt huvud som köttade alla hjärnspöken!!!! Jag kan fortfarande inte förstå det, och jag kan inte riktigt beskriva min lycka! 
Efter var jag så endorfinhög att axel,rygg och bröstpasset kändes som en piece of cake!
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, idag ska jag jobba natt. Om jag nu kommer till jobba pga en brand. (jag är världens sörsta tidspessimist, jag ska träffa en vän kl 13.00 innan jag och jag börjar redan bli stressad. Hehe, kanske inte min bästa sida!
 
Vi hörs imorgon!
 
En svettig och glad tjej!

#30rätt

Publicerad 2013-03-12 19:24:52 i Allmänt,

 
Hej!
 
Det blev en timmes PW i solen innan, så skönt! Jag hoppas verkligen att vi går mot ljusare tider nu och slipper mer snö.
 
Från och med idag kör jag en 30 dagars utmnaning. Idén kommer ifrån denna blogg, jag kör lite en egen verision.
 
I 30 dagar ska jag:
 
Träna minst en timme om dagen. Jag ska försöka att komma till gymmet varjedag men ibland så blir det kanske en PW. Huvudsaken är att jag rör på mig minst en timme om dagen.
 
Skippa mejeriprodukter. Hejdå uppblåst mage!
 
Sova åtta timmar varje natt. Det gör jag redan för det mesta!
 
Äta strikt LCHF. Det vill säga: inga efterrätter, inga snacks och inget sötningsmedel!
 
Och inte dricka någon alkohol.
 
Denna utmaning känns hur bra som helst! Jag är så peppad och tycker att det ska bli kul. Det jag tror kommer bli en riktig utmaning är mejeriprodukterna, det är något jag egentligen äter dagligen. 
Jag tror att det kommer gå bra!
 
Har ni kört någon utmaning? Hur gick det?

Tisdagsmos!

Publicerad 2013-03-12 11:49:13 i Allmänt,

 
 
 
Hej!
 
Igår hade jag feber och värk i hela kroppen. På träningsschemat stod 60 min PW, men eftersom jag var "sjuk" så blev det inget. Och eftersom jag har världens bästa imunförsvar så vaknade jag feberfri och pigg idag!
 
Eftersom jag är feberfri idag så gick jag och tränade, jippy!
På dagens träningsschema stod det springa intervaller/ benpass. ALLA löpband på gymmet var upptagna när vi kom dit....och det är så fint väder, jag borde kört mitt benpass och sen gått ut och sprungit! 
Men nej. Det blev 20 min intervaller på crosstrainern och tio min rodd som uppvärmning.
Sen dödade jag mina ben..puh. 
 
Jag är så himla hungrig så nu ska jag göra frukost! Sen tänkte jag berätta om min 30 dagars utmaning!

Working out.

Publicerad 2013-03-10 12:55:26 i Allmänt,

 
 
Hej!
 
Idag vaknade jag och var pigg och glad trots några öl för mycket igår. Jag hade en massa energi i kroppen och var riktigt pepp på att träna! Kondition och mage stod det på träningsschemat!
 
Igår blev det (ofrivilligt) vilodag. Jag skulle egentligen iväg och bada med jobb men det blev inte riktigt så.
Blev dock en timmes promenad. När jag skulle låsa upp min cykel igår när jag skulle hem så knäcktes min cykelnyckel i låset............FML. Så idag får jag gå i denna snöstorm till jobbet. jaja.
Igår kväll var vi hos en vän som fyllt år, drack öl och hade väldigt trevligt.
 
Nu ska jag strax iväg till jobb och jobba till imorgon förmiddag.
 
Imorgon börjar en 30 dagars utmaning som jag tänkte berätta mer om då!
 
 

Biceps & triceps.

Publicerad 2013-03-08 12:23:34 i Allmänt,

 
 
 
Hej!
 
Imorse på IWn så var det en annan instruktör än hen som vi brukar ha. Och herrejävlar!!! Detta passet var helt annorlunda, jag var så död efteråt, och svettig!! Men det kändes så himla bra! 
Sen gick vi och mötte upp min mamma på gymmet vid oss. 
Där dödade jag mina biceps och triceps kan man säga.
Jag ökade vikter och motstånd på alla mina övningar, och körde tills armarna darrade.
 
 
Dips, en grej jag hatar men samtidigt älskar! SÅ JÄVLA JOBBIGT.
 
 

(rubrik)

Publicerad 2013-03-07 16:02:33 i Allmänt,

 
 
Hej på er!
 
Idag har jag också en vilodag, det kliar lite i benen. Men imorgon ska jag träna igen!
 
Jag har nästa precis kommit hem från jobb. Egentligen skulle jag jobbat lite längre, men jag har en massa plustimmar och i dag kunde jag ta ut några och få gå hem tidigare. Skönt, även om jag älskar mitt jobb!
 
 
Nu sitter jag här med min fika: Thé med kokosolja i ( alltså älskar thé, dricker nästan aldrig kaffe längre utan bara thé! Och kokosolja i har jag först och främst för att det är supergott! och sen för att det är bra för förbränningen.) Och mandlar, som är så gott!
 
Det värsta som kan hända när vi handlar är 1. alla ägg är slut. 2. att vi får en dålig kokosolja. haha.
 
Nu ska jag fortsätta gosa med min katt som ligger bredvid mig och spinner!

Run run run run.

Publicerad 2013-03-05 19:21:11 i Allmänt,

 
 
Hej på er!
 
Idag skulle jag egentligen ha en vilodag.
Men jag blev sugen på att springa intervaller ute! Så när jag kom hem efter dagens möte så bytade jag och min tjej om och begav oss ut! Vi körde mina intervaller som jag egentligen skulle göra på Torsdag, och det gick bra.
Så himla skönt att vara ute i det fina vädret istället för inne på gymmet!
Och så mysigt att få springa tillsammans med min tjej.
 
 
 
Imorgon ska jag på en spännande utbildning hela dagen, och har bestämt att det är vilodag.
 
 

Bra start på veckan!

Publicerad 2013-03-04 10:22:11 i Allmänt,

 
 
 
När min väckarklocka ringde imorse så såg den ut såhär!
 
När jag kom till gymmet så kände jag att det kommer bli ett bra pass idag!
Men när jag ställde mig på löpbandet och började springa så kände jag hur trötta mina ben var. 
Men eftersom min kropp älskar mig så gav den mig lite extra energi, tack kroppen!
Sen körde jag bröst, rygg och mage.
Jag kände mig stark idag, och huxflux så tog jag 10 kg vikten på enarmsrodd och det kändes så himla lätt! Inne på tjejgymmet finns bara upp till 10kg så snart måste jag våga mig ut till de tyngre vikterna. Men jag vill köra med 10 kg ett tag till först!
 
Idag är det dags för jobb efter tredagars ledighet! Denna veckan är jag bara ledig på fredag! Men sen är jag ledig ganska mycket nästa vecka!
 
 

Mysig Söndag.

Publicerad 2013-03-03 13:54:19 i Allmänt,

 
 
Idag har vi haft ett riktigt söndagspass!
Jag körde ben idag, puh mina ben är SÅ TRÖTTA. De måste nog vila lite. 
Jag har hittat en artikel i en tidning som ska få mig att fixa 5 km på 8 veckor. Imorgon går jag på vecka 2. Vi får se hur det går!
Jag har fortfarande träningsvärk i magen sen i fredags, så bensparken var riktigt jobbiga idag!
 
OBS åt världens godaste frukost idag!
Turkisk yoghurt med proteinpulver med chokladsmak i, kokosflingor och jordgubbar!
Så himla gott!!!

Första Mars.

Publicerad 2013-03-01 09:09:58 i Allmänt,

 
 
Godmorgon!
 
Alltså känslan när man kommer ut till solen efter ett bra fredagspass! Så glad jag blev, och livet kändes så underbart!
Idag tyckte jag inte att det var jobbigt att gå upp kvart över fem! Utan jag tyckte faktsikt att det var skönt att komma upp!
Idag fick begreppet spänn magen på IWn ny innebörd för mig, jag hittade rätt läge! Och tyckte att det blev lite roligare sen, för det ända jag tänkte på var att spänna magen och tiden flög iväg!
Efteråt blev det 20 min magövningar: planka på tå, planka på knä och situps på boll.
Puh det brände gott i magen sen! Hoppas jag får träningsvärk imorgon, jag älskar att ha träningsvärk i magen!
 
 
 

Om

Min profilbild

Emelie heter jag. Jag är en träningsglad tjej som bor i Ängelholm med min stora kärlek och vår katt. Jag har varit överviktigt hela mitt liv och satsar nu på en hälsosammare livsstil, där jag trivs med mig själv och min kropp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela